Antić (SPS): Srbija će nastaviti da pregovara s Prištinom radi dugoročnog rešenja

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Mar.2018, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić (SPS): Srbija će nastaviti da pregovara s Prištinom radi dugoročnog rešenja

Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić kazao je danas da će državno rukovodstvo na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem nastaviti da učestvuje u razgovorima sa Prištinom, da bi se došlo do stabilnog i dugoročnog rešenja.

"Učestvovaćemo u razgovorima i nastaviti da sa velikom energijom tražimo jedno stabilno i dugoročno rešenje koje mora da uvaži interese Srije i koje ne može da ponizi Srbiju. To rešenje mora biti prihvatljivo za sve >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << strane, kazao je Antić novinarima na brdu Straževica nakon polaganja venca žrtvama NATO bombardovanja.

Ministar je ocenio da je predsednik Vučić svojim sinoćnim obraćanjem ukazao na "ozbiljnost situacije, sve pritiske i teškoće sa kojima se Srbija u ovom trenutku suočava, ali i apsolutnu spremnost da posvećeno radi na očuvanju mira i stabilnosti u regionu".

Predsednici Kosova i Srbije, Hašim Tači i Aleksandar Vučić juče su uz posredovanje visoke predstavnice EU, Federike Mogerini razgovarali o političkim pitanjima normalizacije odnosa između dve zemlje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.