ULOŽILI MNOGO: Intel unapređuje AI sektor akvizicijom od 2 milijarde dolara

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Dec.2019, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ULOŽILI MNOGO: Intel unapređuje AI sektor akvizicijom od 2 milijarde dolara

U pitanju je Izraelska kompanija...

Intel je upravo potrošio oko dve milijarde dolara za kupovinu AI kompanije sa sedištem u Izraelu, Habana Labs. Partnerstvo će podstaći Intelovu AI ponudu data centara, navodi Intel u saopštenju za javnost.

Habana Labs pravi programabilne deep learning akceleratore. Očekuje se da će, na primer, njegov procesor >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za obuku Gaudi AI isporučiti do četiri puta veću propusnost sistema izgrađenih sa ekvivalentnim brojem GPU. Za mobilne i veb-aplikacije koje koriste Intelove AI data centar ponude, kupovina će, u idealnom slučaju, dovesti do bržeg i tačnijeg AI-a za funkcije poput prepoznavanja fotografija i govora.

Intel se nada da će iskoristiti svoje AI znanje kako bi radio stvari poput ponovnog povezivanja oštećenih kičmenih nerva kod paralizovanih pacijenata i stvorio invalidska kolica koja se mogu kontrolisati izrazima lica. Eksperimentisao je sa neuromorfnim čipovima, ili AI čipovima koji oponašaju ljudski mozak, i kaže da njegovi ultraefikasni AI čipovi mogu da pokriju sve, od protetike do autonomnih automobila.

AI je postaje sve važniji deo Intelovog poslovanja. U 2019. godini kompanija očekuje da će ostvariti više od 3,5 milijardi dolara prihoda od AI-a – što je više od 20% u odnosu na godinu dana ranije. Upravo je prošlog meseca Intel predstavio svoje prve čipove izrađene za AI u cloud-u, kao i svoj computer vision čip nove generacije. Akvizicija Habana Labs-a takođe bi mogla da unapredi te čipove.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.