Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Sep.2019, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Objekat na Pančićevom vrhu će biti srušen, ne bih o tačnom datumu

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da će nelegalni objekat u zaštićenoj zoni prirode na Pančićevom vrhu, koji više od godinu i po dana od donošenja rešenja o rušenju stoji netaknut, biti srušen brzo, ali nije želeo da precizira datum, preneo je sajt Insajder.

On je, na pitanje Insajdera "šta se dešava sa rušenjem" ;odgovorio da "ne zna u ovom trenutku, ali da veruje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da će objekat biti srušen uskoro".

Na potpitanje šta znači uskoro, Stefanović je rekao da ne bi da "definiše precizno".

"Ne bih da precizno definišem, pa da posle kažete nisam ja taj ko će ići da ruši. Vrlo brzo, ja verujem vrlo brzo", rekao je Stefanović.

Sličan odgovor, kako navodi Insajder, Stefanović je dao i pre mesec dana kada je proteklo godinu dana od otkazivanja rušenja tog objekta kada je rekao da će "do poslednje cigle taj objekat biti srušen".

Tačan datum nikada nije naveo osim da će se to desiti do kraja godine.

Betonski objekat od 1.000 kvadrata bespravno je izgrađen u zaštićenoj zoni, nacionalnog parka na Pančićevom vrhu na Kopaoniku, naočigled nadležnih institucija, a početkom prošle godine Ministarstvo građevinarstva donelo je rešenje o rušenju koje je zakazano sedam meseci kasnije, 7. avgusta 2018. godine, ali je otkazano.

Tada je Stefanović, pozivajući se na zakon, objasnio da pomoć policije nije moguća ako se pre toga ne dostavi dokaz da je rušenje već pokušano, a ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović odbila je da bez asistencije policije sprovede rušenje nelegalnog objekta, jer je građevinska inspektorka koja je radila na tom slučaju, u službenoj belešci ;navela da je dobijala upozorenja da bude oprezna jer se radi o opasnim ljudima.

Stefanović: Stanovnici Kovačevca će moći da izvade lična dokumenta u mobilnom info centru MUP-a

Nebojša Stefanović izjavio je danas da će prvi mobilni informativni centar MUP-a, koji je otvoren u selu Kovačevac kod Mladenovca, omogućiti građanima da izvade lična dokumenta i ostvare druga prava koja pruža Uprava za upravne poslove MUP-a.Stefanović je tokom prezentacije tog, kako je kazao, pilot-projekta, rekao da će građani u naseljima udaljenim od policijskih uprava i stanica moći da na brz i efikasan način dođu do informacija o radu policije.

Kako se u saopštenju MUP-a navodi, on je istakao da je takav vid rada sa građanima pokrenut otvaranjem informativnih centara u Pančevu i Beogradu, u kojima je više desetina hiljada građana dobilo tražene informacije.

"Cilj nam je da, ukoliko se ovaj projekat pokaže uspešnim, sa većim brojem vozila dođemo do svakog naselja u kome građani iskažu potrebu, da im budemo na usluzi i da im približimo rad policije", izjavio je Stefanović.

On je dodao da je taj pilot-projekat rezultat saradnje Srbije i Nemačke koja je donirala vozilo u kome se nalazi mobilni informativni centar, a koje je MUP Srbije opremilo savremenom informatičkom opremom.

Ambasador Nemačke Tomas Šib izjavio je da je taj projekat nastavak dugogodišnje uspešne saradnje između ministarstava unutrašnjih poslova Srbije i Nemačke, posebno istakavši saradnju srpske policije sa policijom nemačke pokrajine Baden-Virtemberg.

"Zajednički smo tokom proleća u Beogradu otvorili Informativni centar koji je stacionaran i raduje me što je on naišao na dobar ođek kod građana i što ga aktivno koriste", rekao je Šib.

Kako je kazao, u Nemačkoj postoji princip da policijski službenici budu bliski narodu, i da se zato kaže da je policajac prijatelj i partner svakom građaninu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.