Slučajno zapucao iz topa F-16 i uništio drugi avion

Izvor: Radio 021, 15.Okt.2018, 06:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučajno zapucao iz topa F-16 i uništio drugi avion

Dok je radio na održavanju aviona F-16, u vojnoj bazi u Belgiji, jedan mehaničar je slučajno otvorio vatru na drugi avion F-16 na pisti, i uništio ga, piše "Biznis insajder".

Do incidenta je došlo u belgijskoj vazduhoplovnoj bazi u Florenu, na jugu Belgije, pošto je mehaničar slučajno aktivirao top na letelici na kojoj je radio.

Belgijske vazduhoplovne snage potvrdile su da je došlo do požara u bazi tokom rada na održavanju aviona, u kojem se jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << avion zapalio, a još jedan je oštećen, ali nisu pomenule da je uzrok incidenta to što je pucano iz topa.

Belgijske oružane snage su, takođe, saopštile da je zdravstvena pomoć pružena dvojici mehaničara zbog gubitka sluha, koji je izazvala eksplozija.

Magazin Skrembl navodi da se F-16, na koji je pucano iz topa, ubrzo zapalio i eksplodirao jer je bio pun goriva.

Istraga o incidentu je otvorena, a komandant na aerodromu u Florenu rekao je da će istraga ustanoviti da li je došlo do lošeg postupanja.

Breaking news!! At Florennes air base (Belgium) an F-16 Fighting Falcon was completely damaged due to a fire which broke out during maintenance work. Two people are reported to be injured. Read more at https://t.co/UCddkzegDU pic.twitter.com/9UPeW2aBV3

— Scramble (@scramble_nl) October 11, 2018

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Insajder

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.