PRITISAK NA MEDIJE Novinari Insajdera i Brankica Stanković dobili pretnje smrću

Izvor: Blic, 22.Mar.2016, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRITISAK NA MEDIJE Novinari "Insajdera" i Brankica Stanković dobili pretnje smrću

Na adresu internet portala Insajder.net u proteklih nedelju dana stiglo je više pretnji smrću saradnicima ovog sajta, kao i odgovornoj urednici Brankici Stanković.

Pored njih pretnje su upućene i glavnom i odgovornom uredniku informativnog programa televizije B92 Veranu Matiću.

Pretnje su prijavljene nadležnom tužilaštvu, a Stankovićeva, Matić, Irena Stević i Miodrag Čvorović danas su dali izjave >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << povodom podnete krivične prijave.

Podsetimo, odlukom nadležnih institucija, Brankica Stanković zbog ugrožene bezbednosti ima policijsko obezbeđenje već sedam godina.

Liberalno demokratska partija (LDP) zatražila je da nadležni organi u najskorijem roku ispitaju ko je slao pretnje smrću ekipi portala "Insajder" na čelu sa Brankicom Stanković, kao i glavnom i odgovornom uredniku Informativnog programa TV B92 Veranu Matiću, i da što pre procesuiraju odgovorne.

"Očigledno je da u Srbiji posle više od dvadeset godina politike lutanja, često prožete nacionalizmom i mržnjom prema drugima, i dalje ima puno onih koji smatraju da su pozivi na linč i zastrašivanje legitimni načini borbe sa političkim i drugim neistomišljenicima", navedeno je u saopštenju LDP-a.

Partija Čedomira Jovanovića ukazala je da će nastaviti da se bori za demokratsku Srbiju u kojoj će svaki građanin i građanka, bez obzira na bilo koju različitost, imati slobodu da bez straha za svoj život iznese stavove za koje se zalaže.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.