Izvor: Radio 021, 23.Dec.2018, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilon Mask tvrdi da radi 120 časova nedeljno, jedan njegov sat vredi 900.000 dolara

Jedan radni sat Ilona Maska košta 900.000 dolara, izračunali su stručnjaci Biznis insajdera koji su uzeli u obzir njegovu desetogodišnju platu i podatak koji je sam izneo, a to je da radi 120 sati nedeljno.

Vrednost njegove kompanije "Tesla" porasla je prošle sedmice za 11 odsto. Neki procenjuju da je Mask zaradio 1,43 milijarde dolara. U intervjuu za "Njujork tajms" Mask je govorio o svom radnom planu, a prijatelji mu već odavno govore da uzme odmor.

Slobodnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sedmicu nije imao od 2001. godine kada je oboleo od malarije, a bilo je perioda kada po tri-četiri dana nije izlazio iz fabrike.

Mask je postao novi simbol za radoholičare jer je bratovom venčanju prisustvovao samo nekoliko sati i vratio se u kompaniju kako bi održao sastanke. Činjenica je da Maskov uspeh zavisi od Tesle i da je njegova vizija napravila od kompanije ono što jeste danas, ali njegov hektični raspored naterao je sve da se pitaju koliko vredi sat Ilona Maska i koliko bi on izgubio ako bi otišao na odmor.

Pretpostavlja se da je Mask "težak" 23 milijarde dolara, jer nije poznato kolika su njegova primanja u kompaniji "SpaceX". S obzirom da radi u proseku 17 sati dnevno, a da je tokom 10 godina zaradio 55,8 milijardi dolara, to znači da mu sat vredi blizu 900.000 dolara.

Ipak, on nema garancija za svoj prekovremeni rad jer njegova plata zavisi od ishoda. Ukoliko ispuni plan predviđen ugovorom, onda platu može da očekuje, ukoliko ne, zarade neće biti.

Mask je ranije rekao kako ima problem sa insomnijom, pa često bude budan noću.

Takođe, istakao je kako bi svi ljudi trebalo da rade najmanje 80 sati nedeljno.

Autor: Klix.ba

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Insajder

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radni sat Elona Muska vrijedi 900.000 dolara

Izvor: SEEbiz.eu, 23.Dec.2018

SAN FRANCISCO - Jedan radni sat Elona Muska košta 900.000 dolara. Izračunali su ovo stručnjaci Business Insidera koji su uzeli u obzir njegovu desetogodišnju plaću i podatak koji je sam iznio, a to je da radi 120 sati tjedno...Vrijednost njegove kompanije Tesla porasla je prošloga tjedna 11 posto....

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.