Zalutali avion privremeno zatvorio Belu kuću

Izvor: VOA, 26.Nov.2019, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zalutali avion" privremeno zatvorio Belu kuću

Bela kuća bila je privremeno zatvorena u utorak zbog, kako prenose mediji, neovlašćenog ulaska aviona u vazdušni prostor iznad tog područja. Još nije poznato o kakvom avionu je reč. Ulice oko Bele kuće su bile zatvorene i nikome nije bio dozvoljen ulazak u kompleks. Privremeno je bio zatvoren i Kongres, prenose američki mediji. I Kongres i Bela kuća su kasnije otvoreni. Predstavnici Federalne uprave za vazdušni saobraćaj za sada nisu komentarisali incident. U saopštenju policije, koja obezbeđuje Kongres, saopšteno je da je pristup Kapitol hilu bio kratko vreme ograničen zbog izveštaja o mogućem ulasku aviona u vazdušni prostor u kojem je avio saobraćaj ograničen. Situacija je, kako je saopšteno, rešena bez incidenta Televizije NBC i ABC news prenele su da je avion ušao u vazdušni prostor iznad američke prestonice, koji je ograničen za avio-saobraćaj, ali da se veruje da mu namere nisu bile neprijateljske. Navodno su bili angažovani i borbeni avioni. Zatvaranje područja oko Bele kuće, iz bezbednosnih razloga, nije neuobičajena pojava. Tajna služba nije komentarisala najnoviji incident.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

AMERIKANCI SE OBRUKALI: Digli lovce zbog sumnjive letelice iznad Bele kuće, a ispostavilo se da se radi o JATU PTICA!

Izvor: Kurir, 27.Nov.2019, 15:52

Bela kuća je u utorak bila nakratko zatvorena zbog neidentifikovane letelice, ali se sada smatra da je problem moglo da napravi i najobičnije jato ptica.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.