Vučić o napadu na Stefanovića: Uhapsili smo, a šta su oni?

Izvor: B92, 26.Nov.2018, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić o napadu na Stefanovića: Uhapsili smo, a šta su oni?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da se država ponela odgovorno nakon napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i odmah pronašla napadače.

Taj slučaj je, kaže, pokazao razliku između odgovorne i neodgovorne države, budući da su napadači na Stefanovića odmah uhapšeni, a da bivša vlast danima nije čak ni objavila da je u demonstracijama ubijen Ranko Panić.

Vučić je rekao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << incident osudio istog sekunda i da je usledila normalna reakcije države, jer su sprečene ozbiljnije posledice, a policija je uhapsila počinioce.

Kaže da se, s druge strane, bivša vlast ponašala sasvim drugačije, te da ni istragu nije pokrenula.

"Što nisu sproveli istragu ko je ubio Ranka Panića? Što se sprdate sa napadom na Gordanu Uzelac i Maru Dragović, pišete da su novinarke udarene u glavu, sprdate se...", kaže Vučić.

On je upitao šta je još trebalo da uradi po pitanju napada na Stefanovića.

"Najoštrije sam osudio, policija je spasila, uhapsila odmah sve, privedeni odgovaraju, u pritvoru su. Šta još treba da uradimo da budete zadovoljni", kazao je Vučić.

Upitan koga najviše poštuje iz opozicije, on je rekao da ima mnogo ljudi koje poštuje i da će se boriti da oni budu podrška državi i društvu.

On je, komentarišući izjavu Sonje Liht da vlast ne prihvata kritiku lako, rekao da može da prihvati svaku grešku, te da je spreman da se u svakom trenutku u skupštini suoči sa deset lidera opozicije i da bi ih sve u tom dijalogu pobedio.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.