Tri osobe ubijene u bolnici u Čikagu, poginuo i napadač

Izvor: N1 televizija, 20.Nov.2018, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri osobe ubijene u bolnici u Čikagu, poginuo i napadač

Naoružani muškarac ubio je u bolnici u Čikagu policajca i još dve osobe pre nego što je i on stradao u pucnjavi. Kako je objavila policija, pucnjava je rezultat porodičnog nasilja. RTS nezvanično saznaje da je među ubijenima 25-godišnja devojka srpskog porekla iz Čikaga Dejna Les.

Muškarac je prvo zapucao na parkiralištu ispred bolnice, a zatim je nastavio s pucnjavom u bolničkom holu, rekli su svedoci lokalnim televizijskim stanicama.

Policijski službenik >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Samjuel Himenez poginuo je u razmeni vatre sa napadačem nakon što je ušao u bolnicu, objavio je portparol policije na Tviteru.

Napadač je takođe mrtav, objavili su vatrogasci.

Pucnjava je rezultat porodičnog nasilja, objavila je policija, koja je usmrtila napadača.

Napadač je poznavao doktorku Tamaru O'Nil, koju je ubio ispred bolnice, rekao je na konferenciji za novinare Edi Džonson, dodajući da se radilo o bivšim verenicima.

Čikaški mediji prenose da je sukob izbio kad je napadač zatražio da mu se vrati verenički prsten.

Njegov identitet nije objavljen.

Među ubijenima i devojka srpskog porekla

Kako nezvanično saznaje RTS, među ubijenima je 25-godišnja devojka srpskog porekla iz Čikaga Dejna Les.

Ona je letos doktorirala farmaciju na poznatom Pjurdju univerzitetu u Indijani, koji je na oko dva sata južno od Čikaga.

Prijatelji Dejne Les na društvenim medijima objavljuju da je ona u julu dobila posao u bolnici i da je imala zakazano venčanje za početak juna sledeće godine.

Tokom studija volontirala je na SOS telefonu za žrtve silovanja i sprečavanje samoubistava.

Portparol gradonačelnika Čikaga Rama Emanuela objavio je da gradonačelnik i šef čikaške policije Edi Džonson prate razvoj situacije.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.