VOICE: Promenada bez jasnog objašnjenja o incidentu sa protivpožarnim alarmom

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Jan.2019, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VOICE: Promenada bez jasnog objašnjenja o incidentu sa protivpožarnim alarmom

Iako su predstavnici firme NEPI Rockastle izdali zvanično saopštenje dan nakon incidenta sa protivpožarnim alarmom u tržnom centru Promenada, uz obrazloženje da je nepoznata osoba "vandalizovala" jedan od panela za dojavu požara, oni nisu ponudili jasno objašnjenje zbog čega se alarm nije oglasio i u bioskopskoj sali u okviru tog tržnog centra, piše danas Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

U jučerašnjoj izjavi za medije iz Promenade navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << se da je protivpožarni alarm aktiviran "od strane NN lica sa malicioznom namerom" i da je odmah nakon oglašavanja alarma dežurna vatrogasna služba utvrdila da je reč o lažnoj uzbuni.

"Kako se u najkraćem roku ustanovilo da nema opasnosti, nije bilo potrebe za evakuacijom posetilaca bioskopa", pisalo je u saopštenju.

Katarina Vasiljević, koja je u petak uveče, kada se incident dogodio, bila u bioskopu, kazala je da tokom projekcije filma niko u bioskopskoj Sali nije znao da se alarm aktivirao.

"Zamislite da se nešto stvarno desilo... Niko bioskop ne obaveštava. Šta da se nešto stvarno desilo...", kazala je ona agenciji Beta.

Iz Promenade nisu odgovorili na pitanje VOICE-a (www.voice.org.rs) da li su posetioci bioskopa ostali neobavešteni o evakuaciji Promenade do kraja projekcije filma zbog toga što je sistem za protivpožarnu dojavu zakazao ili zato što je neko od odgovornih odlučio da alarm u tom delu šoping centra ne aktivira.

Najveći tržni centar u Srbiji Promenada otvoren je 15. novembra u zacrtanom roku, ali bez upotrebne dozvole.

Umesto nje, investitorska firma NEPI Rockcastle je dobila dozvolu za probni rad.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

VOICE: Promenada bez jasnog objašnjenja o incidentu sa protivpožarnim alarmom

Izvor: Beta, 06.Jan.2019

Iako su predstavnici firme NEPI Rockastle izdali zvanično saopštenje dan nakon incidenta sa protivpožarnim alarmom u tržnom centru Promenada, uz obrazloženje da je nepoznata osoba "vandalizovala" jedan od panela za dojavu požara, oni nisu ponudili jasno objašnjenje zbog čega se alarm nije oglasio...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.