Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Dec.2018, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina: Teretni saobraćaj ponovo uspostavljen u Azovskom moru

Ukrajina je saopštila da je teretni saobraćaj ponovo počeo da se obavlja do njenih luka u Azovskom moru posle nedavnog incidenta sa Rusijom.

Ukrajinski ministar za infrastrukturu Voldimir Omelijan rekao je danas da se trgovinski brodovi kreću kroz Kerčki moreuz koji povezuje Azovsko more i Crno more.

Omelijan koji je prošle nedelje optužio Rusiju da blokira ukrajinske teretne brodove u prolazu kroz >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Kerčki moreuz rekao je danas da su luke Berđansk i Marijupolj "delimično deblokirane" zahvaljujući "oštrom međunarodnom odgovoru".

Rusija naglašava da nikad nije sprečavala brodove da prođu kroz Kerčki moreuz i da je svaki mogući poremećaj vezan za loše vreme.

Odnosi između dve strane posebno su se zategli posle incidenta 25. novembra kada je ruska obalska straža pucala na tri broda ukrajinske ratne moranrice, a zatim zaplenila brodove i zarobila posadu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.