Uhapšen čovek posle incidenta u američkoj bazi u Velikoj Britaniji

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Dec.2017, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen čovek posle incidenta u američkoj bazi u Velikoj Britaniji

Britanska policija je saopštila da je privela jednu osobu posle današnjeg incidenta u bazi na istoku Engleske koju koriste američke vazduhoplovne snage.

Policija u Safolku je saopštila da su američki vojnici upotrebili vatreno oružje u bazi "RAF Mildenhol" i potom je jedan čovek uhapšen. Policija navodi da taj čovek ima posekotine i modrice i da je odveden u pritvor.

Zasad nije poznato kakav je to bio incident, premda su Bi-Bi-Si (BBC) i drugi britanski >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << mediji preneli da je taj čovek pokušao da automobilom probije kontrolni punkt na ulazu u bazu 130 kilometara severno od Londona.

Portparolka američkih vazduhoplovnih snaga u Evropi rekla je da je obustavljena blokada baze koja je nakratko uvedena posle incidenta, preneo je Asošijetid pres.

Vojska SAD je prethodno saopštila da je baza zatvorena u 13.00 po britanskom vremenu posle izveštaja o "značajnom incidentu", i da je angažovano osoblje za vanredne situacije.

BBC navodi da vojska SAD bazu u Safolku koristi kao transportni centar i da se u njoj nalazi flota letelica-tankera goriva, kao i snage za specijalne operacije, 3.200 pripadnika vojske i 400 do 500 zaposlenih britanskih civila.

Baza "RAF Mildenhol" je i ranije bila potencijalna meta terorističkih napada na američko vojno osoblje. Vazduhoplovne snage SAD su u septembru odložile plan za selidbu te baze u Nemačku do 2024. godine.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Incident u britanskoj bazi koju koristi američka vojska

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Dec.2017

Britanska policija je saopćila da je privela jednu osobu nakon današnjeg incidenta u bazi na istoku Engleske koju koriste američke zračne snage. Policija u Saffolku je kazala da su američki vojnici upotrebili vatreno oružje u bazi "RAF Mildenhall" prije nego je jedan čovjek uhićen. Policija...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.