Tužilaštvo: Oduzimanje konja je opasno ponašanje, čekamo izveštaj policije

Izvor: JužneVesti.com, 16.Sep.2019, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo: Oduzimanje konja je opasno ponašanje, čekamo izveštaj policije

U niškom Osnovnom javnom tužilaštvu kažu da je oduzimanje konja Romima u Nišu od strane “Srbske časti” opasno ponašanje u osetljivoj zoni stanovništva i da samo pukom srećom nije bilo posledica u vidu manjih ili većih incidenata. Dalji koraci Tužilaštva znaće se, kako kažu, čim dobiju izveštaj o incidentu.

Događaj od prošle nedelje uzburkao je javnost u Nišu, ali i Tviter zajednicu. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Mnogi su odluku “Srbske časti” da oduzme konja kojeg je tukao maloletnik ocenili kao vaninstitucionalno sprovođenje zakona, pa čak i kao fašizam, a jedino je romskom udruženju iz Niša bilo žao životinje i u tome nisu videli diskriminaciju.

Dok novinari iz policije i dalje čekaju bilo kakvu informaciju o ovom događaju, u Osnovnom javnom tužilaštvu kažu da su i oni u sličnoj poziciji i da čekaju zvaničan izveštaj.

Za sada smo usmeno obavešteni, a očekujemo izveštaj sa izjavama svih učesnika događaja, nakon čega ćemo proceniti ima li mesta krivičnoj ili prekršajnoj odgovornosti nekog lica. U svakom slučaju, po našem nalogu zaštitnik životinja je upozoren da će u slučaju ponavljanja sličnih radnji biti priveden - kaže predsednik OJT Saša Đokić.

Dodaje i da su, prema njihovom mišljenju, srećom izbegnute veće posledice.

Naš stav je da se radi o opasnom ponašanju u osetljivoj zoni stanovništva, koji samo srećom nije imao posledice u vidu manjih ili većih incidenata. Predmet prati i Više tužilaštvo, samo će izveštaj nama biti dostavljen, a mi ćemo upoznati VJT, a predmet prati i Republičko javno tužilaštvo - kaže Đokić.

Podsetimo, tokom prošle nedelje objavljen je snimak na kojem se vidi lider “Srbske časti” Bojan Stojković, nekoliko njegovih drugova i predstavnici Udruženja “Pit” kako obilaze naselje Crvena zvezda tražeći vlasnika konja koji je tučen.

Kada su ga pronašli, kako su rekli, konja su mu oduzeli za primer, a ovo su u Odboru za ljudska prava ocenili kao vaninstitucionlano sprovođenje zakona.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Tužilaštvo: Opasno ponašanje ’Srbske časti’ u Nišu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Sep.2019

Oduzimanje konja Romima u Nišu od strane organizacije “Srbska čast” je opasno ponašanje u osetljivoj zoni stanovništva i samo pukom srećom nije bilo posledica u vidu manjih ili većih incidenata, rečeno je za portal Južne vesti u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu. Dalji koraci Tužilaštva...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.