TRAGEDIJA U TIVTU: Izlila se nafta u more, ovo je već drugi ekološki incident za samo nedelju dana!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2020, 10:52

TRAGEDIJA U TIVTU: Izlila se nafta u more, ovo je već drugi ekološki incident za samo nedelju dana!

O incidentu je obaveštena i Inspekcija sigurnosti plovidbe iz Kotora koja treba da otkrije i sankcioniše počinioca, saopšteno je nakon incidenta.

Drugi put za nedelju dana u Tivatskom zalivu se dogodio ekološki incident pojavom veće naftne mrlje, koja se približavala lučici Kalimanj.

Pojava naftne mrlje prijavljena je juče oko 11 sati Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama u Baru.

Mrlja koja se širila površinom mora imala miris dizel-goriva, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a zahvatila je deo od svetlosnog signala u akvataorijumu lučice Kalimanj i deo uz obalu od naselja Pakova prema gradskoj i plaži hotela Palma.

Vetar koji je duvao u tom periodu proširio je mrlju na celi akvatorijum lučice. Naftna mrlja je zahvatila veliku površinu i proširila se prema ostrvu Sveti Marko.

- Iz Komuanalnog su podsetili da se pre sedam dana dogodio sličan ekološki incident, za koji nisu mogli da utvrde uzročnika zagađenja, pa je moguće da se desilo na isti način kao i pre neđelju dana - navela je Petković.

Iz Uprave pomorske sigurnosti iz Bara su saopštili da se radi o kružnoj mrlji koja je došla zalivom.

Prema rečima Žarka Lukšića iz Uprave pomorske sigurnosti iz Bara, jedan krak je otišao ka lučici Kalimanj, a drugi prema Krašićima.

Pretpostavlja se da izlilo oko 40-50 litara nafte, piše portal CDM.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.