Sukob meštana sela Topli Dol i investitora oko mini-hidroelektrane

Izvor: JužneVesti.com, 28.Avg.2019, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukob meštana sela Topli Dol i investitora oko mini-hidroelektrane

Zbog toga što se investitor za potencijalnu mini-hidroelektranu u selu Topli Dol na Staroj planini pojavio u tom selu, meštani i aktivisti Inicijative Odbranimo reke Stare planine okupili su se kako bi mu, kako kažu, priredili doček. Uz intervenciju policije izbegnut je incident između sukobljenih strana.

Kako kaže Aleksandar Panić iz Inicijative Odbranimo reke Stare planine koji je bio na licu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << mesta, njihova želja je bila da se investitoru pokaže da nije dobrodošao.

Imamo prigovore za građevinsku dozvolu za njegovu mini-hidroelektranu, ali nemamo odgovore. On nema pozitivno mišljenje Zavoda za zaštitu prirode. Bilo je napeto, dobili su poruku, ne možemo da kontrolišemo ljude koji su besni - kaže Panić.

Po pozivu investitora Dragana Josića pojavila se policija u selu, u čijoj pratnji je on sa svojim saradnicima, napustio selo.

Došli smo u selo u kuću jednog meštana bez mehanizacije. Okupilo se njih 50, mahali su sekirama, najveće uvrede su nam upućivali. Pozvali smo policiju, držali su nas kao taoce. Gađali su nas kamenjem, više od 10 ljudi nam je pretilo smrću. Kada smo krenuli ka Pirotu, u pratnji policije, mene i kolegu nas je jedan dečko pljunuo u lice - tvrdi Josić.

Do ozbiljnijeg fizičkog sukoba nije došlo, a i investitor i aktivisti Inicijative ORSP su na putu ka Pirotu.

U pirotskoj policiji ne odgovaraju na pozive i poruke novinara Južnih vesti.

Podsetimo, i krajem februara ove godine prilikom posete investitora Dragana Josića selu Topli Dol došlo je do žučne rasprave sa meštanima i aktivistima Inicijative Odbranimo reke Stare planine, a na poziv investitora morala je da reaguje i pirotska policija.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Sukob meštana sela Topli Do i investitora oko mini-hidroelektrane

Izvor: JužneVesti.com, 28.Avg.2019

Zbog toga što se investitor za potencijalnu mini-hidroelektranu u selu Topli Do na Staroj planini pojavio u tom selu, meštani i aktivisti Inicijative Odbranimo reke Stare planine okupili su se kako bi mu, kako kažu, priredili doček. Uz intervenciju policije izbegnut je incident između sukobljenih...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.