Izvor: RTS, 13.Avg.2020, 10:09

Sud kaznio Splićanina zbog pevanja ustaških pesama

Prekršajni sud u Splitu kaznio je mladića zbog pevanja ustaških pesama, kojima je remetio javni red i mir. Presudom koja još nije pravosnažna izrečena mu je novčana kazna od 760 kuna. Na sudu se branio da su to, kako je rekao, "domoljubne pesme".
Osim zbog pesama, kojima je remetio javni red i mir drugih građana, mladić star 23 godine, proglašen je krivim i zbog "vitlanja bodežima".

To zabranjuje Zakon o nabavci i posedovanju oružja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << građana, pa je dobio još 3.000 kuna novčane kazne, prenosi portal Telegram.hr. 
Incident zbog kojeg se mladić našao na sudu dogodio se 17. maja ove godine u večernjim satima na Pujankama, gde se okupilo više ljudi. Među njima je bio i dvadesettrogodišnjak koji je, kako je kazao na sudu, noževe poneo jer se "roštiljalo pa je morao narezati meso".
U jednom trenutku je počeo da peva "Evo zore, evo dana, evo Jure i Bobana". Zatim je zapevao "Mi smo vojska četvrta, neće biti četnika!"
Komšije su pozvale policiju koja ga je legitimisala i na kraju prijavila.
"Popilo se dosta, iako inače ne pijem puno", pravdao se na sudu. U svojoj odbrani još je naveo da mu je otac bio narednik u Četvrtoj gardijskoj brigadi i da ima tetovažu oca na levoj nadlaktici. 
Objasnio je da ga je sve to ponelo, pa je počeo pevati "domoljubne pesme".
Policajci su događaj opisali nešto drugačije. Dobili su dojavu da neko na Pujankama peva ustaške pesme zbog čega su intervenisali. 
Nakon privođenja, protiv mladića su podneli optužni predlog na osnovu kojeg je sada i nepravsnažno osuđen.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Splićanin kažnjen zbog pjevanja ustaških pjesama i vitlanja nožem

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Avg.2020

SPLIT - Splitski prekršajni sud kaznio je 23-godišnjaka zbog pjevanja ustaških pjesama, novčanom kaznom u iznosu od 760 plus 3.000 kuna zbog vitlanja noževima, a kazna još nije pravosnažna.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.