Izvor: RTS, 21.Feb.2021, 16:58

Stotine tona nafte izlilo se duž izraelske obale

Izraelske vlasti su naredile da se zatvore plaže na izraelskoj mediteranskoj obali zbog izlivanja nafte sa jedne platforme.
Zvaničnici su nazvali ovaj incident najvećom ekološkom katastrofom u kojoj su se stotine tona nafte razlile duž izraelske obale u dužini od preko 170 kilometara.

Rojters prenosi da su aktivisti ekoloških organizacija prijavili da je pronađeno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << truplo kita koje je more izbacilo na obalu u južnom Izraelu, navodeći da je ustanovljeno da je životinja nastradala od trovanja naftom.

Dobrovoljci su se danas odazvali da pomognu u čišćenju zagađene obale, a lokalni mediji su preneli da je više njih potražilo lekarsku pomoć zbog intoksikacije otrovnim isparenjima.
Izraelski premijer Benjamin Netenjahu je posetio danas jednu od zagađenih plaža i pohvalio rad ministarstva zaštite životne sredine.
 
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izraelska obala Sredozemnog mora zatvorena zbog izlivanja nafte

Izvor: Danas, 21.Feb.2021

Izrael je danas do daljeg zatvorio čitavu svoju obalu Sredozemnog mora pošto se zbog izlivanja nafte nataložilo desetine tona katrana duž više od 160 kilometara.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.