Srbija traži od Francuske podatke o incidentu u Parizu

Izvor: RTS, 05.Okt.2018, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija traži od Francuske podatke o incidentu u Parizu

Srbija će od Francuske tražiti informacije o incidentu i imena huligana koji su u Parizu napali navijače Crvene zvezde posle utakmice sa Pari Senžermenom, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić.
"Kao što smo mi uredno slali izveštaje kao država Francuskoj za one koji su progonili i učestovali u ubistvu Brisa Tatona, tražimo isto to od njih. Ovde nije došlo do težih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << posledica, ali tražićemo sva imena onih koji su napadali navijače", rekao je Vučić novinarima u Beogradu.
Nakon utakmice Lige šampiona između PSŽ-a i Crvene zvezde došlo je do sukoba navijača dve ekipe, a francuski mediji su javili da je policija brzo intervenisala suzavcima, kao i da je jedan navijač Zvezde teže povređen.

Uefa je u četvrtak pokrenula postupak protiv PSŽ-a i Crvene zvezde zbog „uznemiravanja publike" na stadionu „Park prinčeva".
Zvezda nije organizovano vodila navijače na gostovanje u Parizu, zbog zabrane. Ipak, Uefa joj zamera na ponašanju navijača. Crveno-belima se na teret stavlja „nedozvoljeno skandiranje" unutar „Parka prinčeva", uprkos činjenice da klub nije mogao da prodaje karte svojim pristalicama.
Pogledaj vesti o: Incident,   Pariz,   Crvena Zvezda,   Bris Taton,   Liga Šampiona

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Francuzi motkama kalili bes na navijačima Zvezde

Izvor: B92, 05.Okt.2018

Beograd -- Srbija traži od Francuske informacije o incidentu i imena huligana koji su, kako je rekao “u Parizu napali navijače Crvene zvezde posle utakmice sa PSŽ”...To je izjavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić..."Kao što smo mi uredno slali izveštaje kao država Francuskoj za one koji...

Nastavak na B92...

Vučić: Srbija traži od Francuske podatke o incidentu u Parizu nakon utakmice

Izvor: BKTV News, 05.Okt.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će od Francuske biti zatražena imena "bandita i huligana" koji su u sredu u Parizu napali pristalice fudbalskog kluba Crvena zvezda...Tražićemo da vidimo kako su ti kriminalci kažnjeni. Ako se neko od njih pojavi ovde, nastavićemo saradnju...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.