Srbi napadnuti u Južnoj Mitrovici; uhapšeni osumnjičeni

Izvor: B92, 27.Sep.2021, 21:00

Srbi napadnuti u Južnoj Mitrovici; uhapšeni osumnjičeni

Grupa od petnaestak Srba iz opština na severu Kosova napadnuta je danas u južnom delu Kosovske Mitrovice.

Oni su napadnuti dok su predavali dokumenta u Agenciji za poljoprivredu.

Na njih je fizički nasrnula grupa mlađih Albanaca, a kako prenose mediji, samo srećom nije došlo do težih povreda iako su neki napadnuti flašama i noževima.

Službenik u Agenciji za poljoprivredu Šefki Bajrami potvrdio nam je da se incident dogodio, nije govorio o >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << detaljima, ali naglasio je da je najvažnije da nije došlo do težih posledica.

"Nije se do sada ovako nešto dešavalo. Nije bilo nikad problema. Ni prošle ni pretprošle godine. Danas neki mladi ljudi, verovatno zbog situacije. Nisu iz kancelarije. Ovo će uticati na rad kancelarije, da ljudi više neće imati poverenja. Ali mislim da će i to da prođe“, rekao nam je Bajrami.

Po njegovim rečima, kosovska policija je stigla kad se već sve smirilo i napravila zapisnik, ali nije još uvek saopšteno ništa zvanično.

Kako je za "Kosovo onlajn" izjavio jedan od napadnutih Srba, on je dobio nekoliko udaraca u telo i glavu.

"Bilo je nas desetak, petnaest, da registrujemo domaćinstva. Odjednom se začula glasna muzika, pominjali su Srbe, nisam razumeo. Rekli su nam da zatvaraju šalter. Krenuli smo hodnikom napolje kad su krenuli da nas udaraju. Bili su i sa leve i sa desne strane. Tražili su incident. Vikali su 'UČK', 'udri Srbina'. Krenuli su pesnicama da udaraju, flašama da gađaju. Kad smo izašli na ulicu začule se sirene policije. Svi smo izjurili i krenuli prema mostu", priča ovaj Srbin.

On kaže da je morao da se vrati po oca koji je ostao u grupi iza, a onda je dobio još nekoliko udaraca.

"Vratio sam se po oca, on je stariji čovek, onda su me šutnuli nekoliko puta i udarili pesnicom u glavu. Srećom nisam ozbiljnije povređen. Policija je posle došla. Da li je to dogovoreno ne znam. Ne verujem da je spontano. To je kancelarije za Srbe sa severa", kaže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

INCIDENT U JUŽNOJ MITROVICI Albanci napali Srbe uz povike "UČK" i "Ubij Srbina"

Izvor: Blic, 27.Sep.2021

Grupa od petnaestak Srba iz opština na severu Kosova napadnuta je danas u južnom delu Kosovske Mitrovice, dok su predavali dokumenta u Agenciji za poljoprivredu. Na njih je fizički nasrnula grupa mlađih Albanaca, a kako se saznaje, samo srećom nije došlo do težih povreda iako su neki napadnuti...

Nastavak na Blic...

Napad na grupu Srba u južnom delu Kosovske Mitrovice, uhapšeno deset osumnjičenih

Izvor: RTS, 27.Sep.2021

Grupa od petnaestak Srba iz opština na severu Kosova napadnuta je danas u južnom delu Kosovske Mitrovice. Niko nije teže povređen, iako su neki napadnuti flašama i noževima, saznaje Kosovo onlajn. Policija je uhapsila deset osumnjičenih za napad. . Grupa mlađih Albanaca...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.