Savetnik Trampa: Ruski projekti „Burevestnik“ i „Posejdon“ užasni

Izvor: Vostok.rs, 04.Jul.2020, 09:49

Savetnik Trampa: Ruski projekti „Burevestnik“ i „Posejdon“ užasni

Specijalni predstavnik američkog predsednika za pitanje naoružanja Maršal Bilingsli nazvao je „užasnim“ ruske projekte raketa „Burevestnik“ i „Posejdon“.
„Mi smo više puta upozoravali da su `Burevestnik` i `Posejdon` užasni projekti. Nije bitno da li je Rusija odgovorna ili ne za poslednji incident. Ovo ukazuje da bi Rusija trebala da odloži ove projekte u fijoku. To je bacanje velikog novca. Oni nisu obuhvaćeni sporazumom START-3. Naredni sporazum bi trebalo da ih obuhvati“, saopštio je Bilingsli, komentarišući pisanje „Forbsa“ da su Šveđani nedavno otkrili povećanu radijaciju koja bi mogla nastati usled testiranja jedne od raketa. U maju je Bilingsli izjavio da Rusija treba da prekine pet novih programa: „Kindžal“, „Sarmat“, „Avangard“, sistem „Posejdon“ i „Burevestnik“.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.