SKANDAL POTRESA AMERIČKU RATNU MORNARICU: Uhapšen oficir koji je predavao informacije Rusima, boravio u Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jul.2020, 17:31

SKANDAL POTRESA AMERIČKU RATNU MORNARICU: Uhapšen oficir koji je predavao informacije Rusima, boravio u Srbiji

Incident se, navodno, desio u septembru 2019. godine

Oficir američke Ratne mornarice u Portsmutu uhapšen je pod sumnjom da je predavao informacije koje sadrže vojnu tajnu. On će biti izveden pred vojni sud, piše The Virginian Pilot.

. Prema podacima istrage, oficir Čarls Brigs je izvukao iz službenog kompjutera informacije na aviobazi Ofut u državi Nebraska koji se tiču nacionalne odbrane. Navodno, oficir je znao da informacija može naneti štetu SAD.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Na koji način su informacije bile predate Rusima, nije navedeno. Poznato je samo da se oni odnose na period od oktobra 2018. godine do januara 2019. godine. Brigs je sakrio od rukovodstva svoj put u Srbiju tokom odmora 2018. godine. Istraga ne navodi da li se on u Srbiji i upoznao sa Rusima i kakve je Brigs imao odnose sa strancima.

A Navy sailor stationed in Portsmouth is facing charges that he gave classified information to a Russian he knew.https://t.co/BcQNxiztOT

— The Virginian-Pilot (@virginianpilot) July 17, 2020

Podsetimo, 7. jula je u meksičkom hotelu uhapšen američki državljanin koji je imao kod sebe tajna dokumenta. Mediji su javili da je u pitanju bila žena koja je služila u obaveštajnoj službi Ratne mornarice zemlje, u Ratnom vazduhoplovstvu i bavila se sajber prostorom u Pentagonu. Dokumenta koja je imala kod sebe sadržala su obaveštajne vojne podatke.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Oficir špijunirao za Rusiju?

Izvor: Danas, 18.Jul.2020

Američki oficir Čarls Brigs, koji je radio u Mornaričkom medicinskom centru u Portsmutu, optužen je da je poverljiva vojna dokumenta predao Rusima i naredne nedelje biće izveden pred vojni sud, preneo je list Virdžinijan pajlot.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.