SE*S SKANDAL: Ministar imao neprimerene odnose, pa dobio otkaz u vladi (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jul.2020, 10:21

SE*S SKANDAL: Ministar imao neprimerene odnose, pa dobio otkaz u vladi (VIDEO)

Premijerka Džasinda Ardern reagovala brzo po saznanju za težak incident

Novozelandska premijerka premijerka Džasinda Ardern danas je otpustila ministra za radne odnose i sigurnost na radnom mestu posle optužbi da je imao neprimeren odnos sa podređenom ženom.

Parlamentarnom zastupniku iz Laburističke stranke Ijanu Lis Goleveju (41) oduzet je portfelj i on neće učestvovati na izborima u septembru, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rekla je Ardernova na konferenciji za medije.

Premijerka je dodala da joj je Lis Galovej, koji je bio i ministar imigracije, a inače je oženjen i otac troje dece, potvrdio da je imao sporazumni odnos s pripadnicom osoblja iz jedne od njegovih agencija. Odnos je u međuvremenu prekinut.

- Ministar je pokazao nedostatak rasuđivanja u razdoblju od 12 meseci. Upustivši se u taj odnos, izložio se optužbama za neprimereno korišćenje dužnosti. Lis Galovej nije prilagodio ponašanje onome koje se od ministra očekuje i postalo mi je jasno da je njegov položaj u vladi neodrživ - rekla je Ardernova, dodavši da ju je na optužbe upozorila čelnica Nacionalne stranke Džudit Kolins u utorak uveče.

U pisanoj izjavi ministar preljubnik je rekao da prihvata premijerkinu odluku i da se izvinjava.

- Potpuno sam se neprimereno ponašao na svojem položaju i ne mogu i dalje daostanem ministar - napisao je.

Ardernova je rekla da ju je na optužbe upozorila čelnica Nacionalne stranke Džudit Kolins u utorak uveče.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.