SB UN odbacio ruski predlog; Rus: Vi se glupirate

Izvor: B92, 27.Nov.2018, 01:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SB UN odbacio ruski predlog; Rus: Vi se glupirate

Sedam članica Saveta bezbednosti UN glasale su protiv ruskog predloga da se sazove hitna sednica posvećena incidentu u Kerčkom moreuzu.

Kina, Rusija, Kazahstan i Bolivija glasale su za ruski predlog, a četiri zemlje bile su uzdržane, prenela je agencija Tass.

"Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija se "glupira" umesto da rešava konflikte", izjavio je zamenik stalnog predstavnik Rusije pri UN Dmitrij Poljanski.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Vi ste sada više zabrinuti ne kako rešiti problem, već koji plan da izaberete za današnju sednicu. Da budem iskren, to me podseća na konfrontaciju na terenu", rekao je Poljanski.

Kako je rekao, sukob u Kerčkom moreuzu planiran je unapred sa apsolutnim odobrenjem zapadnih zemalja, koje su već dale dozvolu "svojim štićenicima u Kijevu za bilo koju akciju".

"Što se više približavaju predsednicki izbori u Ukrajini, koji će se održati u martu, bankrotiranom timu iz Majdana treba ozbiljna eskalacija sukoba, a idealno bi bilo rat", rekao je ruski diplomata i dodao da bez toga ne bi bili ponovo izabrani.

Rusija je u nedelju zaplenila tri ukrajinska broda sa posadama u u Kerčkom moreuzu. Ukrajina negira da su njeni brodovi uradili bilo šta pogrešno i optužila je Moskvu za vojnu agresiju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.