Rusija zbog incidenta u Crnom moru preduzela pojačane mere bezbednosti

Izvor: Vostok.rs, 27.Nov.2018, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija zbog incidenta u Crnom moru preduzela pojačane mere bezbednosti

Rusija je zbog incidenta u Crnom moru preduzela pojačane mere bezbednosti, uzimajući u obzir pretnje Kerčkom mostu, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
Prema njenim rečima, rukovodstvo Ukrajine ne samo što ne može da kontroliše ono što se dešava u tuđim teritorijalnim vodama, već ni na sopstvenoj teritoriji, gde vladaju ekstremisti i stalno se čuju pozivi na terorističke aktivnosti, kako u Ukrajini tako i van njenih granica. „Upravo zbog toga je ruska strana preduzela povećane mere bezbednosti, a naročito uzimajući u obzir pozive za uništavanje Kerčkog mosta. To nije hir, to je norma civilizovanog ponašanja, između ostalog i prema Ukrajini“, istakla je Zaharova gostujući na televiziji „Rusija 1“. Ona je rekla da je incident u Crnom moru sa brodovima ukrajinske mornarice „kukavička provokacija“ koju je Kijev učinio „tuđim rukama“ - vojnicima koje je „prineo kao žrtve“. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.