Izvor: RTS, 27.Nov.2020, 16:52

Ubijen glavni iranski nuklearni naučnik koga su zvali "otac iranske bombe"

Najpoznatiji nuklerani naučnik u Iranu Mohsen Fahrizad ubijen je u blizini Teherana, saopštilo je iransko ministarstvo odbrane i time prekinulo spekulacije medija o tome da li je Fahrizad ubijen.
Mohsen Fahrizad je preminuo u bolnici, nakon što je napadnut rejonu Damavanda, javlja Bi-Bi-Si. Iranske novinske agencije prenose da je prvo na njegov auto bačena bomba, a da je zatim pucano na njega.

Zapadne obaveštajne agencije videle su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Fahrizada kao vodećeg stručnjaka u tajnom iranskom nuklearnom programu. Diplomate su ga često nazivale "ocem iranske bombe". 
U prilgo tome ide i ocena izraelskog premijera Benjamina Netanjahua koji ga je označio kao "direktora iranskog nuklearnog programa za naoružanje", preneo je list Tajms of Izrael.
Iranski mediji pišu da je bio visoka politička i strateška figura u Iranu te je radio kao profesor fizike na unverzitetu u Imam Husein.
Bio je i viši naučnik u iranskom Ministarstvu obrane i logistike oružanih snaga.
Na vest o ubistvu reagovao je iranski vojni komandant Hosein Dehgan koji je rekao da će Iran uzvratiti ubicama,
"Udarićemo kao grom na ubice ovog potlačenog mučenika i naterati ih da zažale zbog svoje akcije", naveo je Dehgan, koji je i vojni savetnik iranskog vrhovnog vođe Ajatolaha Alija Hamneja, a prenosi Rojters

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(UZNEMIRUJUĆE) UBIJEN ŠEF IRANSKOG NUKLEARNOG PROGRAMA: Dr Mohsen umro u bolnici nakon atentata u automobilu! (FOTO)

Izvor: Kurir, 27.Nov.2020

Šef iranskog nuklearnog programa za naoružanje, Mohsen Fahrizad, ubijen je danas u blizini Teherana, preneo je Rojters.

Nastavak na Kurir...

TERORISTI SVE DOBRO ISPLANIRALI: Otkriveni detalji taktičke likvidacije iranskog naučnika

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Nov.2020

Telohranitelji su ga branili svojim životima, teroristi su bili u prednosti..Iranski mediji su ranije otkrili detalje atentata na visokog nuklearnog naučnika specijalizovanog za oblast nuklearnih projektila Mohsena Fahrizadeha...Iranska novinska agencija "Mehr" objavila je detalje atentata, navodeći...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.