Izvor: RTS, 24.Maj.2022, 23:04

Pucnjava u školi u Teksasu – osamnaestogodišnjak ubio 19 učenika i dva nastavnika

Najmanje 19 učenika i dva nastavnika su ubijeni, a više od desetoro dece je povređeno u pucnjavi u osnovnoj školi u gradu Juvalde, u američkoj saveznoj državi Teksas. Osumnjičeni osamnaestogodišnjak je ubijen, saopštio je guverner te američke savezne države.
Tinejdžer, koji je upao u osnovnu školu u gradu Juvalde, ubio je najmanje devetnaestoro dece i dvoje nastavnika, potvrdile su vlasti u Teksasu, prenosi Rojters.

Guverner >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Teksasa Greg Abot rekao je da je ubijen i 18-godišnji osumnjičeni Salvador Ramos, učenik srednje škole.
Naveo je da je napadač, pre nego što je ušao u školu i otvorio vatru na decu, pucao u svoju baku, koja je preživela.
Guverner Teksasa je otkrio da je ubica imao pištolj, a verovatno i pušku, i dodao da su među povređenima i dvojica policajca koji su prvi reagovali na poziv.
Vlasti su saopštile da je osumnjičeni delovao sam, dok motivi za napad nisu poznati. 
Memorijalna bolnica u Juvaldeu potvrdila je za Ej-Bi-Si njuz da je 15 učenika zbrinuto na odeljenju hitne pomoći.
Dva pacijenta su prebačena u San Antonio na lečenje, treći je morao da sačeka, dok je jedan 45-godišnjak hospitalizovan zbog rane od metka, saopštila je bolnica. 
Bajden: Zemlja treba da se suprotstavi oružanom lobijuPredsednik SAD Džo Bajden izjavio je nakon pucnjave da cela zemlja treba da se suprotstavi oružanom lobiju, koji se protivi ograničavanju prava na nošenje ličnog naoružanja.
"Vreme je da se deluje. Možemo učiniti mnogo više", poručio je Bajden u izjavi iz Bele kuće.
Pre deset dana, u masovnoj pucnjavi u supermarketu u Bafalu, ubijeno je desetoro ljudi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MLADIĆ UPAO U ŠKOLU I UBIO 15 LJUDI - 14 UČENIKA I JEDNOG NASTAVNIKA Masakr u školi u Teksasu

Izvor: Blic, 24.Maj.2022

Najmanje 15 osoba je ubijeno - 14 učenika i jedan nastavnik - u masovnoj pucnjavi u osnovnoj školi u Teksasu, potvrdio je u utorak guverner ove američke savezne države Greg Abot.

Nastavak na Blic...

Pucnjava u Teksasu: ubijeno 19 đaka i 2 nastavnika

Izvor: Deutsche Welle, 25.Maj.2022, 07:41

Najmanje 19 učenika i dva nastavnika su ubijeni u pucnjavi u osnovnoj školi u Teksasu. Američki predsednik Bajden poziva na strože zakone o oružju i pita: kada ćemo da se suprotstavimo oružanom lobiju?

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.