Protesti i nasilje u Čileu ne jenjavaju: Snimak zapaljenih policajki obišao svet VIDEO

Izvor: B92, 07.Nov.2019, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti i nasilje u Čileu ne jenjavaju: Snimak zapaljenih policajki obišao svet VIDEO

Dve policijske službenice teško su povređene tokom višednevnih protesta i sukoba koji haraju Čileom. Video-snimak policajki u plamenu obišao je svet.

Demonstranti su bacajući Molotovljeve koktele zapalili jednu policajku. Na snimku se vidi agonija povređene žene dok kolege pokušavaju da joj pomognu gaseći buktinju protivpožarnim aparatom i rukama.

Do incidenta je došlo nedaleko od stanice metroa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bakviedano, a policija se s demonstrantima obračunavala suzavcem i vodenim topovima.

Povređene policajke stare su 20 i 25 godina i obe su pripadnice specijalne policije u gradu Santjagu. Njih je u bolnici obišao ministar unutrašnjih poslova Gonzalo Blumel, osudivši napad.

"Ovo je čisto nasilje koje nema veze sa legitimnim zahtevima demonstranata. Bio je to čin kukavičluka i agresije usmeren prema policajkama koje su radile na osiguravanju mira svojih sugrađana", naveo je on.

Novinari koji su se zatekli na mestu događaja izvestili su kako je policija, videvši zapaljene koleginice, intenzivirala svoje aktivnosti. Počeli su da pucaju na demonstrante gumenim mecima i pojačali upotrebu suzavca.

U dvonedeljnim sukobima demonstranata (koji su na ulice izašli zbog povećanja cene javnog prevoza) s policijom dosad je povređeno više od 800 policajaca i oko 1650 demonstranata.

Upozorenje: Video-snimak je uznemirujućeg sadržaja!

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Demonstranti zapalili policajke pred kamerama (UZNEMIRUJUĆE)

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Nov.2019

Krvavi protesti u Čileu ne prestaju. Tokom protesta u Santijagu, policija se s demonstrantima juče obračunavala suzavcem i vodenim topovima, a oni su im uzvratili raznim sredstvima među kojima su bili i molotovljevi kokteli.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.