Izvor: Luftika.rs, 05.Jan.2019, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promenada o lažnoj uzbuni: Nije bilo potrebe za evakuacijom ljudi iz bioskopa

Nepoznata osoba vandalizovala je sinoć u 19:20 jedan od panela protivpožarne zaštite u „Promenadi“ i aktivirala protivpožarni alarm, poručuju u zvaničnom saopštenju za javnost predstavnici tržnog centra.
Podsetimo, tokom evakuacije u tržnom centru, odmah nakon aktiviranja alarma, jedini posetioci koji nisu obavešteni o incidentu bili su građani u bioskopskoj sali. Jedna od posetiteljki projekcije u bioskopu u sklopu >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << „Promenade“ ispričala je za Betu da ih niko nije obavestio od evakuaciji, prenosi 021.
„Zamislite da se nešto stvarno desilo… Niko bioskop ne obaveštava!? Šta da se nešto stvarno desilo…“, rekla je Katarina Vasiljević za Betu.
Predstavnica „NEPI Rockcastle“ Tina Mijović kaže da je protivpožarni alarm aktiviran od strane NN lica sa malicioznom namerom.
„Odmah nakon oglašavanja alarma dežurna vatrogasna služba, koja je stacionirana na objektu 24/7, je u jako kratkom roku utvrdila da se radi o lažnoj uzbuni. Obaveštenje u slučaju požara na razglasu u ‘TC Promenada’ je dvojezično, na srpskom i engleskom. U slučaju oglašavanja protivpožarnog alarma, liftovi i pokretne stepenice se automatski zaustavljaju, omogućavajući naravno posetiocima koji se u tom trenutku nalaze u/na njima sigurnu evakuaciju. U pitanju je standardna procedura u slučaju opasnosti“, poručuje ona.
Ona, međutim, dodaje da se alarm oglasio u celom tržnom centru i da je osoblje bioskopa bilo upoznato sa svim dešavanjima.
„Kako se u najkraćem roku ustanovilo da se radi o lažnoj uzbuni, nije bilo potrebe za evakuacijom posetilaca bioskopa. Osoblje bioskopa, kao i osoblje ‘TC Promenada’ je u svakom trenutku bilo svesno situacije i reagovalo u skladu sa propisima u slučaju oglašavanja protivpožarnog alarma“, poručuje u pisanoj izjavi za medije predstavnica investicione kompanije „NEPI Rockcastle“ Tina Mijović.
Kako je prenela Beta, obaveštenje za posetioce čulo se samo na engleskom jeziku. Nakon oko pola sata, posetioci su ponovo pušteni u objekat.
Narednih godinu dana podzemne vode Promenade idu direktno u kanalizaciju

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TC „Promenada“: Nije bilo potrebe za evakuacijom posetilaca u bioskopu zbog lažne uzbune

Izvor: NoviSad.com, 05.Jan.2019

Nepoznata osoba vandalizovala je sinoć u 19:20 jedan od panela protivpožarne zaštite u Tržnom centru „Promenada“ i aktivirala protivpožarni alarm, poručuju u saopštenju za javnost predstavnici ovog tržnog centra..

Nastavak na NoviSad.com...

VOICE: Promenada bez jasnog objašnjenja o incidentu sa protivpožarnim alarmom

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Jan.2019, 14:45

Iako su predstavnici firme NEPI Rockastle izdali zvanično saopštenje dan nakon incidenta sa protivpožarnim alarmom u tržnom centru Promenada, uz obrazloženje da je nepoznata osoba "vandalizovala" jedan od panela za dojavu požara, oni nisu ponudili jasno objašnjenje zbog čega se alarm nije oglasio...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.