Posle velike akcije policije u Pančevu; da li je razbijena baza Belivukove grupe? VIDEO

Izvor: B92, 17.Feb.2022, 23:20

Posle velike akcije policije u Pančevu; da li je razbijena baza Belivukove grupe? VIDEO

Proteklu nedelju u Pančevu obeležile su tuče i pucnjava na koje žitelji tog grada nisu navikli.

Ti događaji nisu slučajnost, jer upravo iz Pančeva potiče deo klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

TV Prva je istraživala da li su ti incidenti deo borbe za prevlast među članovima kriminalne grupe Velje Nevolje i da li je velika akcija pančevačke policije i žandarmerije razbila bazu navijačke grupe "Principi" u tom gradu? Pucnjave, ranjavanja i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obračuni postali su učestali u Pančevu, gde je Belivuk minulih godina često boravio i napravio kriminalnu bazu.

Borba za teritoriju koju su držali Belivuk i Miljković intezivno traje već nekoliko meseci, ali su sukobi u proteklih nekoliko dana kulminirali. Snežana Stojanović, novinarka dnevnog lista "Alo" objašnjava kako je sve počelo.

"Prvo je izbila tuča ispred kafića u kom se okupljaju pripadnici navijačke grupe principi. Jedan mladić je pretučen u tom kafiću. Nakon toga je drugi... jer se zatekao na mestu te tuče i svedočio o tom obračunu."

Nakon ranjavanja Predraga Jankovića Peska, jednog od članova grupe koji je imao bliži odnos sa Belivukom i Miljkovićem, zapaljena su dva automobila. Borba za prevlast kulminirala je bacanjam bombe na jedan ugostiteljski objekat u centru Pančeva.

Ratomir Antonić, sa Fakulteta za pravo i bezbednost "Konstantin Veliki" kaže da je u Pančevu formirana ozbiljna kriminalna orgnaizacija.

"Znamo da je u Pančevu jedna ozbiljna organizacija "Principi" koja uvek bila bliska klanu Veljka Belivuka prema tome jasno je da se sada oni javljaju kao potencijalni naslednici tog klana na nivou cele Srbije.

Svi ovi sukobi i ncidenti, bili su povod za veliku policijsku akciju u kojoj su zaplenjeni oružije, novac i droga. Opširnije o ovoj temi saznajte u videu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.