Policija pokušava da zataška brutalno prebijanje gostiju kafića!

Izvor: Press, 06.Jul.2010, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija pokušava da zataška brutalno prebijanje gostiju kafića!

Policija pokušava da zataška prebijanje gostiju u kafiću kladionice „Monako" u naselju Galenika! Iako se na snimku bezbednosne kamere jasno vidi kako je grupa policajaca brutalno pretukla goste kafića, u MUP-u tvrde da su policajci prvi napadnuti i da je zato intervenisalo pojačanje!!?
Incident se dogodio u noći između 4. i 5. jula kada je dvadesetak policajaca upalo u kladionicu „Monako" i pretuklo nekoliko gostiju. Slobodan >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Vukolić, načelnik beogradske policijske uprave, tvrdi da je policijska patrola iz Zemuna napadnuta u trenutku kada je pokušala da legitimiše četiri osobe i da je zbog toga morala da pozove kolege u pomoć.
- Osobe koje su napale policijsku patrolu su višestruki povratnici zbog više krivičnih dela krađa i krivičnih dela sa elementima nasilja - kazao je Vukolić.
U saopštenju policije se navodi da je prilikom uspostavljanja javnog reda i mira, 5. jula, nešto posle ponoći, u kafiću u Zemunu izvršen napad na policajce koji su bili na dužnosti.
- Osumnjičeni za ovo krivično delo, Miloš V. (30), Nemanja S. (28), Miodrag P. (36) i Petar Ć. (41) udarali su policajce rukama i nogama po glavi i telu. U pokušaju da odbiju napad, policajci su prema osumnjičenima primenili prinudu, nakon čega su ih doveli u službene prostorije. Protiv Miloša V. i Nemanje S. biće podneta krivična prijava, zbog sumnje da su izvršili napad na policajca, dok su Miodragu P. i Petru Ć. uručeni pozivi da se po izlasku iz bolnice jave policiji radi saslušanja zbog navedenog krivičnog dela - navodi se u saopštenju policije i dodaje:
- Formirana je komisija u cilju utvrđivanja opravdanosti i pravilnosti upotrebe sredstava prinude i eventualnog prekoračenja policijskih službenika.

Policijski sindikat Srbije naveo je u saopštenju da je iznenađen medijskom hajkom koja se sprovodi protiv pripadnika MUP-a nakon incidenta u naselju Galenika.
- Pogrešno se interpretira da su policajci napali mirne goste kafića. U stvari, naše kolege su napadnute, zbog čega su dve patrole bile prinuđene da intervenišu, a sve u skladu sa zakonskim ovlašćenjima - navedeno je u saopštenju.
S druge strane, Olivera Ćatić, koja je pretučena u kladionici, kaže za Press da treba samo pogledati video-snimak bezbednosnih kamera u kladionici, pa će svima biti sve jasno!
- Ne mogu da verujem da svu krivicu svaljuju na nas! Mi smo napadnuti iz čista mira i bez ikakvog povoda! Navodno je neki policajac u civilu pretučen, pa je zato patrola došla u kladionicu i intervenisala. Odgovorno tvrdim da nikakav policajac nije napadnut, niti je dobio batine u kladionici - rekla je Olivera.
Podsetimo, u incidentu su teško povređeni američki državljanin Petar Ćatić i Miodrag Pejčić koji su zadržani u Urgentnom centru zbog nagnječenja pluća i više rasekotina. Nemanja Stefanović je zadobio prelom desne ruke i ima podlive po celom telu. Čak su i Ćatićeva supruga Olivera i Stefanovićeva devojka Bojana Jovanovski zadobile nekoliko udaraca pendrekom.
    

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.