Peskov: Kritike na račun Rusije u vezi sa incidentom u Kerčkom moreuzu nisu razlog da se odustane od pravnih procedura

Izvor: Vostok.rs, 06.Dec.2018, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peskov: Kritike na račun Rusije u vezi sa incidentom u Kerčkom moreuzu nisu razlog da se odustane od pravnih procedura

Kritike na račun Rusije u vezi sa incidentom u Kerčkom moreuzu nisu razlog da se odustane od pravnih procedura protiv prekršilaca državne granice, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Kritike koje se čuju, razne eskapade i tako dalje, nisu razlog da Rusija odstupa od procedura predviđenih zakonom prema prekršiocima državne granice. Ove procedure se sprovode i nastaviće da se realizuju“, odgovorio je Peskov novinarima na pitanje o mogućnosti uvođenja sankcija Rusiji i projektu „Severni tok 2“ zbog incidenta u Kerčkom moreuzu. Tri broda ukrajinske ratne mornarice, „Berdjansk“, „Nikopolj“ i „Jani Kapu“ su 25. novembra, nelegalno prešla državnu granicu Rusije, te nekoliko sati izvodili opasne manevre, ne odgovarajući na zahteve ruskih brodova koji su ih pratili. Sva tri broda su zadržana. Privedena su 24 ukrajinska mornara, uključujući dva agenta Službe bezbednosti Ukrajine. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.