PUTNIK IZAZVAO HAOS U AVIONU: Trebalo je da poleti kada mu je stigao pozitivan rezultat testa na koronu

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Mar.2021, 12:58

PUTNIK IZAZVAO HAOS U AVIONU: Trebalo je da poleti kada mu je stigao pozitivan rezultat testa na koronu

Incident se dogodio u četvrtak uveče

Zbog pandemije kovida-19, nekoliko indijskih regiona uspostavilo je obavezno pravilo da svi putnici po dolasku na aerodrom pokažu negativan test.

Čovek koji se ukrcao na let IndiGo-a do grada Maharaštra Pune na međunarodnom aerodromu Indira Gandi u Delhiju izazvao je paniku nekoliko minuta pre poletanja, izjavivši da je pozitivan na koronu, rekao je aerodromski zvaničnik u subotu.

Zvaničnik aerodroma, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je zatražio da ostane anoniman, rekao je da se incident dogodio u četvrtak uveče. Zbog toga je avion privremeno prizemljen.

- Putnik je bio na letu 6E 286 kompanije IndiGo koji je trebalo da poleti za Pune sa aerodroma u Delhiju u 17.30 (po lokalnom vremenu). Po završetku postupka ukrcavanja putnika, avion je bio spreman da poleti kada se incident dogodio - rekao je zvaničnik.

Objasnio je da su, dok se avion kretao prema pisti, putnik obavestio letačku posadu da je upravo dobio izveštaj kovida-19, koji je pokazao da je pozitivan.

- Komandni pilot je obavešten o putniku koji je zauzvrat alarmirao kontrolu letenja i zatražio povratak na pistu. Medicinski tim na aerodromu pojurio je do letelice i pokupio putnika prema smernicama ministarstva zdravlja - otkrio je zvaničnik.

Svi putnici su se iskrcali i avion je temeljno saniran.

- Izvršena je temeljna fumigacija. Sve kontaktne tačke su sanirane, a čitav avion je očišćen. Tek nakon toga, ostatku putnika je ponovo dozvoljeno da se ukrcaju. Avion je konačno poleteo nakon kašnjenja od jednog i po sata - dodao je zvaničnik.

IndiGo nije saopštio ukupan broj putnika ili članova posade u letelici u trenutku incidenta.

Slučajevi kovida su u porastu u Indiji, posebno u oblasti Maharaštre.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.