Izvor: RTS, 05.Maj.2021, 18:57

Osumnjičena 21 osoba zbog govora mržnje u Borovu, u zatvoru trojica

Vukovarsko opštinsko državno tužilaštvo osumnjičilo je 21 osobu za govor mržnje zbog incidenta u Borovu na Uskrs, a u istražnom zatvoru završila su trojica osumnjičenih, preneli su hrvatski mediji.
Osumnjičeni, među kojima je jedan maloletnik, terete se da su javno podsticali na nasilje i mržnju 2. maja u Borovu, prenela je Hina.
Državno tužilaštvo ih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sumnjiči da su, po ranijem dogovoru i u cilju izazivanja netrpeljivosti prema osobama srpske nacionalnosti, tokom prolaska ulicama naselja u grupi, nakon bacanja eksplozivnih pirotehničkih sredstava, zajedno u više navrata glasno vikali i pevali neprimerene sadržaje.
Nakon prvog ispitivanja u tužilaštvu, istražnom sudiji Županijskog suda u Vukovaru podnet je predlog za određivanje istražnog zatvora protiv osmorice osumnjičenih zbog postojanja posebnih okolnosti koje upućuju na opasnost da će ponoviti krivično delo.
Istražni sudija odredio je istražni zatvor protiv trojice osumnjičenih, dok je protiv petorice osumnjičenih odbio predlog i odredio im kao mere opreza zabranu posećivanja područja Opštine Borovo i obavezu redovnog javljanja nadležnoj policijskoj stanici.
Incident se dogodio u Borovu gde većina stanovništva slavi pravoslavni Uskrs, koji se ove godine poklopio sa 30. godišnjicom pogiblje pripadnika vinkovačke Specijalne jedinice policije u tom mestu, navela je Hina.
Grupa navijača uzvikivala je pritom uzvike poput "Ubij Srbina", što su osudile političke stranke kao i vlada, predsednik Zoran Milanović i Srpsko narodno vijeće.
Pogledaj vesti o: Uskrs

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Borovo: Za povike "Ubij Srbina" 21 osumnjičen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2021

Vukovarsko opštinsko državno tužilaštvo osumnjičilo je 21 osobu za govor mržnje zbog incidenta u Borovu na pravoslavni Vaskrs, a u istražnom zatvoru završila su trojica osumnjičenih, preneli su hrvatski mediji...Osumnjičeni, među kojima je jedan maloletnik, terete se da su javno podsticali...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.