Novi seksualni zločini u Indiji: Silovana trogodišnja devojčica

Izvor: B92, 17.Dec.2018, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi seksualni zločini u Indiji: Silovana trogodišnja devojčica

Incident se dogodio na šestu godišnjicu brutalnog silovanja studentkinje koja je umrla od povreda nakon što ju je grupa nasilnika napala u gradskom autobusu.

Trogodišnja devojčica iz Indije je u kritičnom stanju nakon što ju je navodno silovao njen komšija u Nju Delhiju.

Optuženi je uhapšen, a u pitanju je 40-godišnji čuvar koji je radio u zgradi u kojoj dete živi.

Policija je pronašla onesvešćenu devojčicu i odvezla je u bolnicu na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << operaciju.

Incident se dogodio u nedelju, na šestogodišnjicu brutalnog silovanja studentkinje koja je umrla nakon što ju je grupa nasilnika napastvovala u gradskom autobusu u Nju Delhiju.

Novi incident je Indiju "podsetio" na tragičnu žrtvu silovanja u autobusu, rekla je komesarka zadužena za prava žena iz Nju Delhija, Svati Malival, i dodala da je ovaj napad tada izazvao proteste u celoj državi i doveo do pooštravanja zakona o silovanju.

https://twitter.com/SwatiJaiHind/status/1074321821720301573

Još se ne zna u kakvom je stanju silovana devojčica i da li će preživeti napad, koji su lokalni mediji opisali kao "brutalan".

Lokalci iz tog dela Nju Delhija su pronašli optuženog i napali ga nakon što se saznalo za incident, piše Times of India. Ove novine su citirale i izvor iz policije koji im je rekao da su optuženom morali da saniraju povrede, koje su mu pre hapšenja naneli napadači.

Roditelji devojčice, koji rade kada ima posla i plaćeni su po dnevnici, bili su odsutni kada se napad dogodio. Optuženi je navodno privukao devojčicu slatkišima i izveo je iz njene kuće.

Policija je registrovala slučaj silovanja po Zakonu o zaštiti dece od seksualnih prestupa, po kojem optuženi može da dobije i smrtnu kaznu.

Ovaj najnoviji seksualni napad, koji je izazvao novi talas besa i žalbi, dolazi nakon serije brutalnih silovanja i ubistava u Indiji. U aprilu su mediji pratili optužbu za grupno silovanje i ubistvo osmogodišnje devojčice Kašmiru u Indiji. U junu je nekoliko stotina ljudi izašlo na ulice u centralnoj državi Madja Pradeš zbog silovanja devojčice stare sedam godina.

Zlostavljanje u Indiji
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.