Izvor: RTS, 18.Feb.2022, 15:55

Novi napad na Prajd info centar, pozivaju vlast da reaguje

Prajd info centar saopštio je da je ponovo polomljen inventar u kancelariji u Ulici kralja Milana i da je to, kako tvrde, učinio muškarac koji je i pretio zaposlenima.
U saopštenju se apeluje na predstavnike vlasti da javno osude kontinuirane napade na Prajd info centar i da jasno kažu da su posvećeni borbi protiv diskiminacije i nasilja i LGBT građana.
Navodi se da se incident dogodio u četvrtak oko 19 časova, kada je muškarac upao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u prostorije Prajd info centra i počeo da lomi inventar.
Pozivajući se na nezvanične informacije iz policije, Prajd info centar je ističe da je muškarac ubrzo pušten na slobodu.
Dodaje se da je ovo 13. napad na Prajd info centar od 2018. godine, od kada se kancelarija nalazi na trenutnoj lokaciji, kao i da nijedan od prethodnih 12 slučajeva nije do kraja procesuiran.
U saopštenju se podseća da će od 12. do 18. septembra Beograd biti domaćin Jurouprajda, najvažnije godišnje LGBT manifestacije u Evropi, te da je uloga države da osigura i garantuje bezbednost i lokalne LGBT zajednice i desetina hiljada posetilaca.
Posebno se naglašava da je LGBT zajednica u Srbiji izložena višestrukoj, sistematskoj diskriminaciji, a njeni pripadnici često žrtve nasilja.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Prekršajna prijava protiv muškarca koji je lomio inventar u Prajd info centru

Izvor: RTS, 18.Feb.2022

Beogradska policija podneće prekršajnu prijavu protiv dvadesetogodišnjeg muškarca koji je sinoć oko 19 časova ušao u Prajd info centar i lomio inventar. . Muškarac se sumnjiči da je najpre nogom udario ulazna vrata i ušao, a sa police bacio i polomio staklenu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.