Novi Sad: Metalna kapija pala na đaka prvaka u dvorištu škole, zadobio frakturu lobanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2019, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad: Metalna kapija pala na đaka prvaka u dvorištu škole, zadobio frakturu lobanje

Šestogodišnji dečak B. V., na koga je danas pala metalna kapija u Osnovnoj školi "Duško Radović", zadobio je teške telesne povrede opasne po život, odnosno frakturu lobanje, i trenutno se nalazi na Intenzivnoj nezi Dečje bolnice u Novom Sadu, potvrđeno je Tanjugu u toj zdravstvenoj ustanovi.

"Kod ovakvih povreda, prvih 24 sata su najbitniji i tek kada taj period prođe moguće je dati preciznije prognoze. Za sada, dečak je stabilno, iz operacione sale, gde su mu sanirane >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << povrede, prebačen je na Odeljenje Intenzivne nege", rekla je za Tanjug dr Andrea Đuretić, iz Dečje bolnice.

"Lekarska ekipa zatekla je u dvorištu škole dete na koje je pala kapija i tom prilikom mu zadala povrede glave. Dete je zbrinuto na licu mesta i sa teškim telesnim povredama u nestabilnom stanju je prevezen na Odeljenje hirurgije Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine", rečeno u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć.

"Dečak je zadobio teške telesne povrede glave koje su opasne po život. Na sreću on je stabilno i trenutno se nalazi u operacionoj sali, ali uskoro očekujemo da će biti prebačen u Odeljenje intenzivne nege na dečijoj hirurgiji".

Gradska uprava za obrazovanje preduzela je sve mere iz svoje nadležnosti kako bi prikupila neophodne informacije u vezi sa nesrećnim slučajem i utvrdila sve okolnosti koje su dovele do povređivanja učenika te će nakon toga odlučiti da li postoji osnov za pokretanje bilo kakvog postupka.

Kako nezvanično saznajemo, nekoliko dečaka penjalo se na metalnu kapiju u Osnovnoj školi "Duško Radović", u novoosadskom naselju Klisa, kada je ona pod teretom popustila i pala.

Prema nezvaničnim informacijama, svi dečaci su bili s jedne strane ograde, a jedino B. V. sa druge, te je ograda, nakon penjanja ostale dece, pala na šestogodišnjaka.

Policija je obavila uviđaj, a o slučaju je obaveštena Gradska uprava za obrazovanje, koja će uraditi vanredni nadzor u školi.

Da li postoji osnov za pokretanje bilo kakvog postupka biće poznato nakon što budu utvrđene sve okolnosti koje su dovele do povređivanja dečaka.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Metalna kapija pala na đaka prvaka u dvorištu škole - fraktura lobanje, rano za prognoze

Izvor: B92, 27.Nov.2019

Novi Sad -- Šestogodišnji dečak B. V., na koga je danas pala metalna kapija u Osnovnoj školi "Duško Radović", zadobio je teške telesne povrede opasne po život...B. V. ima frakturu lobanje i trenutno se nalazi na Intenzivnoj nezi Dečje bolnice u Novom Sadu, potvrđeno je Tanjugu u toj zdravstvenoj...

Nastavak na B92...

Dečak na koga je pala metalna kapija van životne opasnosti

Izvor: RTS, 28.Nov.2019, 16:23

Šestogodišnji dečak B. V. na koga je juče pala ograda u dvorištu Osnovne škole "Duško Radović" na Klisi, stabilnog je zdravstvenog stanja i van životne opasnosti. Roditelji đaka: Kapija nema graničnik, utvrditi tehničku ispravnost. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.