Nove optužbe dugogodišnjem šefu mafije u Kruševcu: Jotki sad sude i zbog pretnji bivšem poslaniku

Izvor: Večernje novosti, 10.Dec.2019, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove optužbe dugogodišnjem šefu mafije u Kruševcu: Jotki sad sude i zbog pretnji bivšem poslaniku

Osumnjičen da je 2018. ugrožavao sigurnost Srđana Milivojevića ZORAN Jotić Jotka (64), dugogodišnji šef mafije u Kruševcu, za šta je svojevremeno i osuđen pred Specijalnim sudom, a koji je od avgusta u pritvoru zbog sumnje da je organizovao ubistvo Dejana Stankovića Ždrokinca (71) prošlog juna, u utorak, 10. decembra će pred sudom biti suočen sa optužbama za ugrožavanje sigurnosti bivšeg poslanika Srđana Milivojevića. Kako nezvanično saznajemo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << incident zbog kojeg Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu goni Jotića, dogodio se prošlog avgusta u centru grada, kada je Jotka prišao Milivojeviću i počeo da mu preti, rekavši, između ostalog, da će ga živog zakopati. U kruševačkom tužilaštvu navode da je protiv osumnjičenog Zorana Jotića podnet optužni predlog 12. jula 2019. godine. - Reč je o krivičnom delu ugrožavanje sigurnosti, predlog krivične sankcije je efektivna kazna zatvora - predočava, za "Novosti", Saša Avramović, zamenik javnog tužioca. Pročitajte još - HAPŠENjA U KRUŠEVCU: Jotka organizovao ubistvo Ždrokinca? Kompletno suđenje pred Osnovnim sudom u Kruševcu biće organizovano u Beogradu, budući da je reč o pritvoreniku visokog rizika, koji je već u pritvoru u glavnom gradu, kao i zbog ekonomičnosti samog postupka. Nadležni su želeli da izbegnu Jotkin dolazak u Kruševac, koji bi iziskivao i angažovanje specijalnih policijskih jedinica, što se već dešavalo u prošlosti i zbog čega je centar grada, gde se nalazi sud, bio praktično paralisan. Prema saznanjima "Novosti", među svedocima biće i Saša Vukadinović, direktor BIA od 2008. do 2012. godine, kome se obratio oštećeni u uznemirenom stanju. Jotka se u međuvremenu suočava i sa optužbom za umešanost u ubistvo Ždrokinca, Kruševljanina bogate kriminalne prošlost, sa držljavljanstvom Južnoafriče Republike. Za ovo ubistvo se kao neposredni izvršilac sumnjiči Stefan Radulac Žuti (26), koji je posle godinu dana bekstva lociran i uhapšen u Republici Srpskoj, a koji je, prema nezvaničnim saznanjima "Novosti", bio u emotivnoj vezi sa ćerkom najbližeg Jotkinog saradnika, Gorana Petrovića Pete (48), ubijenog 17. septembra 2015. godine.Srđan Milivojević HAPŠEN U "SABLjI" ZORAN Jotić sa saradnicima je uhapšen u akciji "Sablja" 2003. godine, i u požarevačkom zatvoru proveo je 15 godina zbog iznuda, reketiranja i podmićivanja sudije nekadašnjeg Vrhovnog suda. MOTIVI KAKO su "Novosti" već pisale, jedan od mogućih motiva za Ždrokinčevu likvidaciju spominje se Jotkino uverenje da je iza Petinog ubistva stajao upravo - Dejan Stanković. Stefan Radulac je osumnjičen i za ubistvo Dejanovog sina, Vojina Stankovića (41), koji je likvidiran samo mesec dana pre oca.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVE OPTUŽBE PROTIV JOTKE Dugogodišnjem šefu mafije u Kruševcu sad sude i zbog PRETNJI POSLANIKU

Izvor: Blic, 10.Dec.2019

Zoran Jotić Jotka (64), dugogodišnji šef mafije u Kruševcu, za šta je svojevremeno i osuđen pred Specijalnim sudom, a koji je od avgusta u pritvoru zbog sumnje da je organizovao ubistvo Dejana Stankovića Ždrokinca (71) prošlog juna, danas će pred sudom biti suočen sa optužbama za ugrožavanje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.