Nizom manifestacija u Nišu obeležen Dan pobede nad fašizmom

Izvor: JuznaSrbija.info, 09.Maj.2021, 18:46

Nizom manifestacija u Nišu obeležen Dan pobede nad fašizmom

Danas je polaganjem venaca na Spomenik oslobodiocima Niša na Trgu kralja Milana i na Spomenik sovjetskim vojnicima stradalim u niškom incidentu, kao i kraćim kulturno-umetničkim programom, u Nišu obeležen Dan pobede nad fašizmom.

Vence na Spomenik oslobodiocima Niša i Spomenik sovjetskim vojnicima stradalim u niškom incidentu položile su delegacije Grada Niša na čelu sa gradonačelnicom Draganom >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << Sotirovski, Komande Kopnene vojske Republike Srbije, Ambasade Ruske Federacije, Nišavskog upravnog okruga, Policijske uprave u Nišu, Srpsko-ruskog humanitarnog centra, gradskih opština i delegacije udruženja koja neguju tradicije oslobodilačkih ratova.

Na ceremoniji na Trgu kralja Milana na Hotelu „Ambasador“ istaknuta je Georgijevska lenta dužine 50 metara, simbol pobede nad fašizmom.

Spomenik sovjetskim vojnicima posvećen je sovjetskim vojnicima poginulim u Niškom incidentu, 7. novembra 1944. godine kada je američka avijacija bombardovala kolonu Crvene armije koja se kretala na putu Niš-Aleksinac. Spomenik, na kome su uklesana imena poginulih sovjetskih vojnika, podignut je 2015. godine.

Obeležavanje Dana pobede nad fašizmom započelo je sinoć ispred Gradske kuće prenosom koncerta iz Ruskog doma u Beogradu, nastavljeno je jutros prenosom vojne parade iz Moskve i prenosom iz Ruskog doma u Beogradu, a završava se večeras vatrometom u 21.00 čas.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Obeležen Dan pobede nad fašizmom

Izvor: JUGpress.com, 09.Maj.2021

NIŠ..Polaganjem venaca na spomenik oslobodiocima Niša na Trgu kralja Milana obeležen je 9.maj Dan pobede nad fašizmom. Nakon polaganja venaca priređen je i kraći kulturno-umetnički program u kome je učestvovao Akademski hor  Studentskog kulturnog centra. Istoričar Istorijskog arhiva Niša Nikola...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.