Nepoznate osobe zauzimaju Ambasadu Venecuele u Brazilu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Nov.2019, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nepoznate osobe zauzimaju Ambasadu Venecuele u Brazilu!

Nepoznate osobe vrše upad na amabasadu Venecuele u Brazilu

Grupa nepoznatih lica pokušava da zauzme zgradu Ambasade Venecuele u Brazilu, saopštio je zamenik ministra inostranih poslova Venecuele Ivan Hil.

- Nepoznata lica zauzimaju prostorije naše Ambasade u Brazilu. Vlada Brazila treba da da garancije (bezbednosti) i poštuje međunarodne konvencije. Ako agresija ne bude prekinuta, to će biti ozbiljan presedan - naglasio je venecuelanski diplomata.

Zvanični >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << predstavnici vlasti Brazila za sad nisu komentarisali incident.

Istovremeno, poslanik brazilske levičarske opozicione Radničke partije Paulo Pimenta napisao je na svom profilu na Tviteru da iza napada na Ambasadu „stoje pristalice (lidera venecuelanske opozicije) Huana Gvaida“.

Situacija u Venecueli napeta je od januara, kada se lider opozicije Huan Gvaido nezakonito proglasio za privremenog predsednika. Vašington i njegovi saveznici podržali su Gvaida i pozvali predsednika Nikolasa Madura da se povuče. Sjedinjene Američke Države takođe su zaplenile venecuelansku naftnu imovinu vrednu milijarde dolara.

Maduro je, zauzvrat, optužio Sjedinjene Američke Države da pokušavaju da organizuju puč kako bi postavile Gvaida za svoju marionetu i preuzele prirodne resurse Venecuele. Rusija, Kina, Kuba, Bolivija, Turska i brojne druge zemlje dale su svoju podršku Maduru kao jedinom legitimnom predsedniku Venecuele.

Pogledajte rezultate

JEDINSTVENI SLUČAJ U SVETU: Upoznajte čoveka koji je tokom svog života bio i MALI ČOVEK i DŽIN (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.