Izvor: RTS, 05.Feb.2021, 18:19

Nepoznata osoba pucala iz vazdušne puške tokom časa fizičkog, povređen učenik

Nepoznata osoba pucala je iz vazdušne puške tokom čaza fizičkog u školskom dvorištu u osnovnoj školi na Voždovcu. Povređen je četrnaestogodišnji dečak, koji je nakon ukazane lekarske pomoći pušten kući. Pogođen je još jedan učenik sedmog razreda bez posledica i jedan pedagoški asistent, rekao je za RTS direktor škole Dragan Stanković.
U školi "Janko Veselinović" na Voždovcu, oko 15.30 neko je iz vazdušne puške pucao dok su đaci >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << imali čas fizičkog u školskom dvorištu.

U incidentu je povređen četrnaestogodišnji dečak. On je nakon ukazane lekarske pomoći pušten kući i dobro je.
Ipak, on nije bio jedini koga je pogodila dijabola. Pogođen je još jedan učenik sedmog razreda bez posledica i jedan pedagoški asistent, rekao je za RTS direktor škole Dragan Stanković. 
Stanković navodi da se incident dogodio na kraju časa fizičkog vaspitanja, na sportskim terenima oko 15.30.
"Jedan učenik se požalio da ga je nešto pecnulo. Mi nismo prvo znali o čemu se radi, ali kasnije je nađena dijabola. To je municija kojom se gađa iz vazdušne puške", kaže direktor škole.
Pozvali su, kaže, roditelje i policiju, koja je izvršila uviđaj.
"Utvrdiće se odakle je pucano, da li negde van škole. Svi učenici su dobro, bez posledica. Vratili su se u školu. Časovi su nastavljeni do kraja nastavnog dana", dodaje Stanković.
Istakao je rekao da je to prvi takav incident u školi.
"Videli ste da je veliko naše dvorište. Uvek je puno dece i kad škola ne radi, koriste se ovi sportski tereni. Do sada se nikad nije desilo. Nadam se da će policija rešiti ovaj događaj, da li je to namerno ili su zalutali meci", rekao je direktor škole.
Kamera ima u celoj školi, a snimke je preuzeo MUP kako bi im pomogli u razvetljavanju događaja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.