Narodna stranka: Bulatovićev izveštaj je ponižavajuć za građane

Izvor: JužneVesti.com, 16.Avg.2018, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Narodna stranka: Bulatovićev izveštaj je ponižavajuć za građane

Izveštaj o radu gradonačelnika Darka Bulatovića, kako tvrdi Narodna stranka, sraman je i ponižavajuć za one građane Niša koje preskupo koštaju ''usluge'' gradske uprave. Dve godine vlasti Bulatovića, dodaju iz Narodne, obeležile su korupcionaške afere, poklanjanje aerodroma i “incidenti” koji nalikuju mafijaškim obračunima. Zato će pokušati da izdejstvuju vanredne izbore.

Narodna stranka ne veruje u istinitost finansijske stabilizacije, koju je gradonačelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u izveštaju istakao kao najveći uspeh, jer je, kažu narodnjaci, tu finansijsku stabilizaciju mogao da oseti svaki građanin Niša po svom džepu, felnama svog automobila i povišenoj temperaturi “kada o svemu malo bolje razmisli”.

Tako se recimo ''krpljenjem'', sada već legendarnih, rupa na niškom asfaltu bavi firma čija je delatnost do raspisivanja tendera bila ugostiteljstvo, a direktor Direkcije za izgradnju povodom problema u poslovanju ove firme izjavljuje: ''Mislim da je bolje da se mučimo još koji mesec do isteka ugovora i da to iznesemo na mišiće'' i potom ostane na funkciji (i slobodi) - saopštavaju iz Narodne.

Ova opoziciona partija podseća javnost i građane Niša na rok koji je istekao još marta meseca, gde je Gradska toplana morala da postupi po instrukcijama Državne revizorske institucije (DRI) i prestane sa svojim nezakonitim radom, falsifikovanjem visine troškova, pogrešnim obračunom cene grejanja i drugim protivzakonitim radnjama kojima je oštetila građane Niša u iznosu od 5,6 miliona dinara.

Rokovi prolaze, odgovornost je nestala u ''tumačenju propisa'' ali zato narod i dalje plaća uvećane račune, ili ih i ne plaća jer je potpuno osiromašen. Zbog toga je tu, od strane napredne vlasti uspostavljen, model ''državno-privatnog partnerstva'', po kome izvršitelji naplaćuju ono što ''raja duguje'' dok recimo Toplana i dalje nastavlja da nezakonito ''greje'' sve građane Niša - kažu iz Narodne.

Stranka Vuka Jeremića u Nišu planira da u narednom periodu organizuje niz tribina i okruglih stolova na temu važnosti građanskih inicijativa i referenduma, kako bi se u najskorijem roku okupio širok opozicioni front i inicirali vanredni izbori, jer, kako kažu, građani Niša ne zaslužuju još dve godine afera i poniženja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.