Načelnik Gradske uprave izbio telefon iz ruku odbornika Nonića u prenosu uživo

Izvor: JužneVesti.com, 23.Okt.2019, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Načelnik Gradske uprave izbio telefon iz ruku odbornika Nonića u prenosu uživo

Odbornik Niške inicijative Srđan Nonić sa uključenom kamerom dočekao je načelnika Gradske uprave Ljubišu Janića na službenom parkingu. To je Janića razljutilo, pa je nasrnuo na njega, udario ga preko ruke i, kako kaže odbornik, razbio mu telefon. Nonić je, tvrdi, završio kod lekara jer je uznemiren, a najavljuje i krivičnu prijavu protiv načelnika. Janić zasad ne odgovara na novinarska pitanja u vezi sa incidentom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Pred jutrošnji sastanak odborničkih grupa, Nonić je sa uključenim prenosom uživo na Fejsbuku Niške inicijative, iščekivao Janićev dolazak. Kada je konačno načelnik izašao iz službene “škode” odbornik Nonić je počeo da ga snima, a Janić je zapretio da će ga tužiti. Nakon toga, nasrnuo je na njega i izbio mu telefon iz ruku, a snimak se prekida.

To je ono što se vidi na snimku, koji je Niška inicijativa podelila na društvenim mrežama. Nakon toga, usledio je još jedan video, sniman potajno, kako kažu, drugim telefonom, na kojem Nonić prati Janića do njegove kancelarije. Na snimku načelnik kaže da odgovara na novinarska pitanja, iako je potpuno zatvoren za pojedine medije skoro dve godine.

Nonić najavljuje tužbu; foto: Vanja KeserNonić tvrdi da je završio kod lekara, jer ga je čitav događaj uznemirio, a najavljuje i tužbu protiv Janića.

Ja sam izašao napolje, snimao sam Janića, to je njega iznerviralo. Ščepao mi je telefon i još jedan lik koji stao pored njega, udarali su me preko ruke, onda smo krenuli da se rvemo. Telefon su mi polomili. Onda sam uključio drugi telefon i pratio sam ga. Sada sam kod lekara, a kasnije ću videti da podnesem krivičnu prijavu - kaže Nonić.

Novinari su uputli pitanja u vezi sa incidentom i načelniku Janiću, međutim, zasad nema odgovora.

Podsetimo, Nonića je u ponedeljak policija izbacila iz hodnika Gradske uprave, gde je sa uključenom kamerom čekao Janićev dolazak na posao.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.