NOVI NAPAD NA SRBE U JUŽNOJ POKRAJINI: Opljačkana porodična kuća u srpskom selu Babin Most (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2021, 11:53

NOVI NAPAD NA SRBE U JUŽNOJ POKRAJINI: Opljačkana porodična kuća u srpskom selu Babin Most (FOTO)

Oovo je 66. incident od početka godine koji se dogodio na Kosovu i Metohiji, a čija su meta Srbi, njihova imovina, crkve, domovi zdravlja, škole...

Porodična kuća Staniše Stanojevića, u srpskom selu Babin Most na Kosovu i Metohiji, koje je poznato po najučestalijim napadima na Srbe, juče je opljačkana, saopštila je danas Kancelarija Vlade Srbije za KiM.

O incidentu porodica Stanojević je obavestila kosovsku policiju, ali, kako se navodi u saopštenju, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ne gaji nadu da će počinioci biti uhvaćeni, jer nemaju poverenja u tu instituciju.

- Jasno je da se srpski narod južno od Ibra nalazi pod konstantnom represijom albanskih izgrednika zbog čega očekujemo od nadležnih institucija i međunarodne zajednice da se bez odlaganja zaustavi talas nasilja nad srpskim narodom i njihovom imovinom na Kosmetu i napadi na Srbe najozbiljnije shvate, kako bi se njihova bezbednost povećala - kaže se u saopštenju.

Oпљачкана кућа у српском селу Бабин Мост, обавестићемо међународне представнике Настављаjу се напади на српски народ...

Posted by Канцеларија за Косово и Метохију on Friday, 25 June 2021

Kancelarija podseća da je to 66. incident od početka godine koji se dogodio na Kosovu i Metohiji, a čija su meta Srbi, njihova imovina, crkve, domovi zdravlja, škole...

Kancelarija za Kosovo i Metohiju obavestiće o tom događaju međunarodne predstavnike i zahteva se od nadležnih organa da hitno reaguju i počinioce ovog ali i svih ostalih nerasvetljenih incidenata izvedu pred lice pravde.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.