Ministar policije Hrvatske: Osuđujemo incident, on je neprihvatljiv sa svakog aspekta

Izvor: Sportske.net, 10.Feb.2019, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar policije Hrvatske: ''Osuđujemo incident, on je neprihvatljiv sa svakog aspekta''

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović danas je najoštrije osudio napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu i potvrdio da je Srbija zbog incidenta uručila Hrvatskoj protestnu notu.

"Osuđujemo incident, on je neprihvatljiv sa svakog aspekta", rekao je Božinović novinarima u Zagrebu.

On je kazao da će policija učiniti sve da pronađe i sankcioniše one koji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << kako je rekao, "odluče ili razmišljaju da se ponašaju huliganski".

Prema njegovim rečima, policija je u ovom slučaju reagovala brzo i kako treba.

Božinović je, međutim, naglasio da ne treba generalizovati stvari, pogotovo ne tako "da se stvori utisak da je Hrvatska nesigurna".

U tom kontekstu je podsetio da se sportski događaji u Hrvatskoj kontinuirano odvijaju i da su u subotu u toj zemlji gostovala još tri sportska kluba iz Srbije, a danas jedan.

Ministar je dodao da će trojica uhapšenih zbog napada na vaterpoliste, pošto policija obavi svoj deo posla, biti predati pritvorskom nadzorniku, i da će kasnije ići na ispitivanje u državno tužilaštvo.

On je rekao i da će tokom istrage biti utvrđeno da li je bilo sigurnosnih propusta u Splitu.

Upitan hoće li napad biti kvalifikovan kao huliganizam ili zločin iz mržnje, Božinović je odgovorio da će odluku o tome doneti policija u saradnji s državnim tužilaštvom.

Hrvatska policija je jutros privela tri osobe koje se dovode u vezu s napadom na vaterpoliste Crvene zvezde u subotu posle podne u Splitu, i traga za još dvojicom.

Napad na igrače Crvene zvezde osudili su brojni političari u Hrvatskoj, kao i Hrvatski olimpijski odbor.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.