Manevri Zapad 2017, helikopter greškom pucao na publiku

Izvor: RTS, 19.Sep.2017, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manevri "Zapad 2017", helikopter greškom pucao na publiku

Borbeni helikopter greškom je otvorio vatru na gledaoce tokom vojnih manevara "Zapad 2017". Ruski portali javljaju da su dve osobe povređene. Ministarstvo odbrane potvrdilo autentičnost snimka, ali je negiralo da je bilo povređenih.
Na video-snimku, objavljenom na portalu 66.ru/news, vide se dva helikoptera u niskom letu, kao i da potom jedan ispaljuje raketu koja je eksplodirala nedaleko od grupe >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ljudi koji su gledali vežbu.

Portal navodi da su dve osobe povređene i dva vozila uništena, kao i da se incident dogodio u nedelju ili ponedeljak, prenosi AP.
Incident se navodno dogodio na terenu za vežbu u blizini Sankt Peterburga, prenosi Moskou tajms.
Neimenovan izvor je za portal 66.ru/news rekao da je na helikopteru došlo do tehničke greške, a da su rakete ispaljene same od sebe.
Ruska vojska je potvrdila verodostojnost video-snimka, ali je demantovala da se to dogodilo u ponedeljak.
Vojska nije precizirala kada i gde se incident odigrao i tvrdi da niko nije povređen.
Rojters navodi da je isti video-snimak objavio i ruski portal Fontanka i da se na snimku vidi da je helikopter ispalio više raketa na vojni kamion prekriven kamuflažnom mrežom.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

VIDEO: Helikopter greškom ispalio rakete na parkirana vozila tokom vežbe "Zapad 2017"

Izvor: Večernje novosti, 19.Sep.2017

Ruska vojska nije precizirala kada i gde se incident odigrao i tvrdi da niko nije povređen, međutim neki portali tvrde da ima ranjenih Ruski portali su danas objavili da su dve osobe povređene tokom vojne vežbe "Zapad2017" na zapadu zemlje kada je helikopter greškom ispalio...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.