Lažna uzbuna u Solsberiju: Nema novih žrtava novičoka

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Sep.2018, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lažna uzbuna u Solsberiju: Nema novih žrtava "novičoka"

Žrtve incidenta u restoranu u Solsberiju nisu otrovane nervnim gasom, saopštila je britanska policija

- Policija Viltšira i njeni partneri su objavili da se desio ozbiljan incident nakon saopštenja da je dvema osobama pozlilo u Solsberiju. Policija je dobila poziv iz hitne pomoći koja je pozvana iz restorana "Preco", u ulici Haj strit oko 18.45. Dve osobe, muškarac od nešto više od 40 godina i žena sa nešto više od 30 godina su se osetili loše - navodi se u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << saopštenju viltširske policije.

Pročitajte i:

Oboje su prebačeni u okružnu bolnicu u Solsberiju.

- Sada možemo da potvrdimo da nema indicija da se radi o trovanju "novičokom". Obe osobe ostaju u bolnici radi posmatranja - navodi se u saopštenju.

Policija je dodala da zasad ne zna da li je ovaj incident prekršaj, u gradu se preduzimaju sve moguće mere. Policija nije saopštila nacionalnost žrtava. Mediji su ranije javili da se radi o Rusima.

Bivši pukovnik Glavne obaveštajne uprave Rusije (GRU) Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija otrovani su 4. marta u Solsberiju u južnoj Engleskoj, što je uzrokovalo veliki međunarodni skandal. London je saopštio da je u trovanje nervnim agensom A-234 (koje britanske vlasti izjednačavaju sa supstancom "novičok") umešana Rusija, što Moskva kategorički negira.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

LAŽNA UZBUNA U SOLZBERIJU: Žrtve incidenta u restoranu nisu otrovane NERVNIM GASOM! (FOTO, VIDEO)

Izvor: Kurir, 17.Sep.2018

Žrtve incidenta u restoranu u Solzberiju nisu otrovane nervnim gasom, saopštila je britanska policija.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.