Lalatović: Nisam opsovao sudiju, moglo je sve da eskalira

Izvor: B92, 12.Okt.2019, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lalatović: Nisam opsovao sudiju, moglo je sve da eskalira

Trener fudbalera Vojvodine Nenad lalatović oglasio se posle incidenta i prekida prijateljskog meča sa Brešom u Italiji koji je prekinut u 50. minutu.

U momentu prekida, Breša je vodila sa 2:1, a posle provokacija jedne grupe navijača sa albanskom zastavom i ulaska desetak navijača Novosađana na teren, meč je prekinut.

Lalatović je u izjavi za Mondo otkrio o čemu je pričao sa sudijom Amabileom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Danijelom koji mu je tokom prvog poluvremena pokazao crveni karton.

"Kod vodećeg gola Breše prvo je bio ofsajd, a penal nije postojao. Drinčiću je iscepan šorts, sudija nije svirao faul. Kriterijum je bukvalno bio 80:20 i ja sam u jednom trenutku odmahnuo rukom 'Daj, sviraj faul'. Nisam opsovao sudiju, ali on mi je rekao, 'Ja sam internacionalac, ti meni ne smeš da odmahuješ rukom i zbog toga sam te isključio', izjavio je Lalatović.

On je ubeđen da Vojvodina ne bi izgubila da je kojim slučajem meč nastavljen.

"Pustio je njihovu grubu igru, bukvalno nas je tretirao kao da smo im sparing partner. To nije bilo korektno i tek kad smo porazgovarali na poluvremenu i rekli da ćemo uz ovakvo suđenje napustiti utakmicu, jer mi želimo da igramo fudbal, on je ujednačio kriterijum. Počeli smo da igramo našu igru i posle 2:1 imali još jednu šansu. Da je drugo poluvreme nastavljeno, siguran sam da ne bismo izgubili utakmicu", poručio je Lalatović.

Rekao je i koju reč o incidentu i provokacijama sa tribina.

"Došlo je do situacije u kojoj je neko mogao da bude povrđen. Albanci, njih 3,4 popelo se i pokazalo albansku zastavu, provocirali su naše navijače...Mislim da su oni to namerno uradili da bi naši navijači preskočili ogradu i otišli tamo. Video sam da je tamo stajala grupa od 20 momaka, koja je čekala da naši preskoče... Ko zna šta bi se onda desilo. Hvala Bogu nisu uspeli da preskoče tu visoku ogradu", zaključio je Lalatović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.