KiM: Incidenti i nepravilnosti na lokalni izborima

Izvor: BKTV News, 22.Okt.2017, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KiM: Incidenti i nepravilnosti na lokalni izborima

U Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini kažu da izborni proces na KiM protiče regularno, dok iz lokalnih sredina stižu informacije o incidentima i nepravilnostima.

Na Kosovu i Metohiji danas se održavaju lokalni izbori, treći od samoproglašene nezavisnosti 2008. godine. Biračka mesta otvorena su u 7 sati, a glasanje traje do 19 časova.

Biraju se predsednici opština i odbornici u opštinskim skupštinama. Srbi u Pokrajini izlaze na izbore na 18 lista, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << u 21 opštini, od kojih u 10 imaju većinu.

U Gračanici je policija privela dve osobe zbog narušavanja toka glasanja i međusobnog fizičkog obračuna. U Klokotu su privedena dva člana biračkog odbora.

Jedan među njima je iz Srpske liste, inače predsednik biračkog odbora, koji je pokušao da zaštiti biračku kutiju od napada predstavnika jedne od građanskih inicijativa, javlja dopisnik RTS-a.

U Gori, na krajnjem jugu KiM na biračkim mestima su iznenada zamenjeni članovi biračkih odbora iz Jedinstvene goranske partije, koja je u koaliciji sa Srpskom listom u kosovskom parlamentu. U toj partiji kažu da je ova ciljana rotacija dovela u konfuziju oko 3.000 birača Goranaca.

Prema podacima Centralne komisije do 11 časova glasalo je više od 10 odsto od 1.900.000 upisanih birača. U severrnom delu Mitrovice glasalo je više od 15 odsto, u Klokotu 21 odsto, u Gračanici 10 odsto a u Štrpcu skoro 16 osto birača.

U većini srpskih sredina glasali su i kandidati za predsednike opština.

Prema ocenama analitičara, izbori predstavljaju prvi test za vladu Ramuša Haradinaja, ali i priliku za Srpsku listu da u lokalnim zajednicama potvrdi uspeh na parlamentarnim izborima, koji je srpskoj zajednici vratio politički uticaj u Prištini.
Pogledaj vesti o: Incident,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.