Još jedan podmetnuti požar na imanju Srba povratnika

Izvor: JUGpress.com, 14.Jan.2018, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan podmetnuti požar na imanju Srba povratnika

ISTOK-PRIŠTINA

U opštini Istok , u selu Suvi Lukavac sinoć oko 21.30 minuta zapaljeni su zapaljeno seno, slama, štala i svinjac domaćinstvu Snežane Dubljević.

Porodica Dubljević se u Suvi Lukavac vratila 2005. godine,

Snežani je umro muž i ona u Suvom Lukavcu živi sa svoje  šestoro dece.

Ovo je četvrti incident od početka 2018. godine u kome je zapaljena srpka imovina u opštini Istok.

U ovu opštinu se najviše Srba vratilo >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << u selima koja gravitiraju ka Osojanu koje je najveće povratničko selo na Kosovu i Metohiji.

Kuća Dubljevića se nalazi blizu puta Istok-Osojane.

Štalu su napravili nedavno, preneli su nam meštani ovog sela.

Porodica nije imala krupnu stoku a uspeli su da od vatre spasu svinje i živinu.

Kao i u proteklim slučajevima , povodom najnovijeg paljenja imovine Srbima povratnicima, oglasio se saopštenjem potpredsednik Vlade Kosova i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić   koji je ocenio da je na, kako je rekao, ”delu organizovano nasilje nad Srbima povratnicima u opštini Istok” i zahtevao “od svih nadležnih da odmah reaguju”.

Jevtić , koji je kao predstavnik Srpske liste potpredsednik Vlade Kosova, znači drugi čovek posle Ramuša Haradinaja, bar formalno, i na čelu Ministerstva za zajednivce i povratak u Vladi Kosova, u kojoj, recimo, sedi i ministar policije “zahteva od svih nadležnih da odmah reaguju”.

“Zahtevam od onih koji daju garancije da ovakvih incidenata neće biti odmah sa reča pređu na dela”, poručio je Jevtić u saopštenju.

On kaže i da su ovaj” četvrti incindent za samo sedam  dana u opštini Istok i protesti u Đakovici jasan pokazatelj da je na sceni organizovano nasilje nad Srbima”.

“To je nedopustivo i već veoma ozbiljno. U danima praznika Srbi nemaju mira. Ovo mora prestati odmah”, poručio je Jevtić.

” Srbima povratnicima poručujem da ne posustaju i da ne odustaju, baš onako kako to nije ni Bogdan Mitrović”, rekao je Jevtić.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Incident,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Učestali napadi na imovinu Srba na KiM

Izvor: RTS, 14.Jan.2018

Četiri napada na imovinu srpskih povratnika u opštinama Klina i Istok na Kosovu i Metohiji za sedam dana. Zapaljeno je preko 1.000 bala sena i slame, oštećena jedna štala. Počinioci nisu otkriveni. Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila je napade i zatražila popis uništenih dobara da...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.