Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jan.2018, 01:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jordan nagovestio okončanje krize u odnosima s Izraelom

Jordan je danas saopštio da je Vlada Izraela izrazila „duboko žaljenje“ što je čuvar izraelske ambasade u Amanu ubio dva Jordanca, čime je nagovestio da je prevaziđena diplomatska kriza izazvana ovim incidentom.

Izrael je naknadno potvrdio da je postigao sporazum s Jordanom koji omogućava obnovu aktivnosti ambasade u jordanskoj prestonici, preneli su izraelski mediji.

Izveštaj državne jordanske novinske agencije Petra o okončanju krize između dva >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << suseda, koji su sklopili mir 1994.godine, objavljen je uoči posete potpredsednika SAD Majka Pensa obema zemljama tokom vikenda.

Petra je objavila da je Izrael poslao zvanični memorandum u kome se izražava žaljenje zbog pucnjave u julu i nude kompenzaciju porodicama žrtava, kao i da će se preduzeti zakonske mere u vezi s tim slučajem.

Jordan nije dozvoljavao povratak izraelskog ambasadora dok Izrael ne pokrene suđenje protiv čuvara. On je tvrdio da je pucao u samoodbrani i dočekan je kao heroj u Izraelu.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.